Hun har været forsvundet i flere år: Nu er der gjort gruopvækkende fund

18/03/2023

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Fundet har ført til, at en mand er blevet anholdt.

Mest læste i dag

Fundet har ført til anholdelsen af en mand fra Norge, som nu er mistænkt for at have dræbt kvinden samt at have skjult hendes jordiske rester i en fryser. Og i denne fryser har hendes rester ligget i årevis.

Det skriver Aftonbladet samt Dagbladet ifølge B.T.

Dagbladet har været i kontakt med Karin Rosander, der er kommunikationsdirektør ved den svenske anklagemyndighed, der har kommenteret situationen.

"Foreløbige undersøgelser peger på, at kvinden har været død i flere år. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at hun har ligget i fryseren hele tiden."

Det er fortsat ukendte omstændigheder, som nu har ført til, at kvinden, der har været forsvundet i årevis, er blevet fundet.

Politiet kørte først manden til hospitalet og er siden blevet sigtet for mord. Umiddelbart nægter han sig skyldig og hans forsvarer ønsker ikke at uddybe, men hans forsvarer ønsker for nuværende ikke at uddybe på nuværende tidspunkt.

Foruden drabstiltalen er han blevet sigtet for usømmelig omgang med lig.

Han vil senest søndag middag blive fremstillet i et grundlovsforhør, hvis anklagemyndigheden vil have ham varetægtsfængslet.

Christina Hallin, der er talsperson for Bergslagen politidistrikt, forklarer, at manden og kvinden kendte hinanden, men vil ikke uddybe deres relation.

Aftonbladet skriver, at den norske mand gav oplysninger om drabet, mens han blev behandlet på et sygehus.

Det er også uklart, hvornår forbrydelserne skulle have fundet sted. Aftonbladet har været i kontakt med en nabo til den sigtede, der udtaler, at hun tidligere har set manden med en kvinde, selv om det var mange år siden.

Han var heller ikke en nabo, man så meget til, da han angiveligt levede et isoleret liv.

"Han holder sig for sig selv og har gardinerne trukket for. Hvis vi kører forbi og hilser, hilser han ikke tilbage."

Politiet har overfor Aftonbladet bekræftet, at manden og den afdøde kendte hinanden. Detaljerne om deres relation holder politiet dog for sig selv for nuværende.