Hun klagede over en betjent til kommunen: Så forsvandt hendes søn

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I en ny DR-dokumenter retter man fokus mod den mystiske sag om drengen Farhad, der har været forsvundet i halvandet år.

Lige nu læser andre også

I dag er det halvandet år siden, at 16-årige Farhad Tober forsvandt efter en politiaktion. Hans familie frygter, at han er død, men politiet formoder ikke, at der er sket ham noget kriminelt.

Historien om den forsvundne dreng blev først afdækket af Politiken og er sidenhen blevet beskrevet flere gange i medierne. Nu er den omdrejningspunkt i en ny DR-dokumentar ved navn 'Forfulgt af politiet?'.

Det skriver Ekstra Bladet.

Det var en helt almindelig oktoberaften, da Shayan og hendes to børn Farhad og Jwan bemærkede, at telefonen var begyndt at ringe i lejligheden i Vejle.

I stuen befandt sig også en ansat fra kommunen.

"Vi taler om børnene og skolen, og om hvordan de har det," fortæller Shayan Ibrahim i DR-dokumentaren 'Forfulgt af politiet?'.

Men med det ildevarslende opkald, ændrede stemningen sig med ét. Selv nu, halvandet år efter, ved man stadig ikke, hvem der ringede til Shayan og fremsatte den forfærdelige trussel.

Og knap et halvt år efter det mystiske opkald, forsvandt hendes søn.

"Nu skal du høre her. Du har været ved kommunen og lavet en klage over (...). Det skal stoppe. Lige nu. Ellers ender det galt for dig og dine børn," sagde stemmen i røret.

Shayan bekræfter, at hun fire dage forinden havde kontaktet kommunen for at informere dem om, at de i familien følte sig forfulgt og chikaneret af betjente fra Sydøstjyllands Politi. Og at de var bange.

Men mere skete der ikke ved det.

Det var først et helt år efter hændelsen, da Politiken bragte en artikel om sagen, at Sydøstjyllands Politi kontaktede Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, for at få dem til overveje, om sagen burde efterforskes.

Blot seks dage senere svarede DUP tilbage, at der 'ikke er grundlag for at iværksætte en efterforskning'.

Farhad Tober har i dag været forsvundet i halvandet år.

Anbefalet til dig