Hund sidder bag rattet: Færdselskontrol fanger usædvanligt syn

17/12/2019

Christian Granhøj Skouboe

Bilen kørte for hurtigt, da den passerede færdselskontrollen. Om der var en tung fod eller pote på gaspedalen melder historien ikke noget om. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi
En fotovogn var for nyligt på gaden og her knipsede den et billede af en hund, der sad bag rattet i en personbil.

Mest læste i dag

Det var noget af et syn, der mødte færdselsbetjentene ved Midt- og Vestjyllands Politi, da de gennemgik billederne fra en af politikredsens seneste fartkontroller. Særligt et af billederne vakte opsigt. Her var det nemlig ikke to hænder, der lå på rattet, men istedet et par poter. 

Billedet viser nemlig, hvordan en bilist kører med sin hund på skødet, imens hun iøvrigt kører stærkere end hun må.

Det har fået Midt- og Vestjyllands Politi til at dele billedet på Twitter, da det ikke kun er ulovligt men også kan være farligt for både bilisten selv og de andre trafikanter på vejen. Selvom vovsen er sød, så stjæler den ikke blot opmærksomheden, men også en væsentlig del af førerens udsyn. 

Derfor opfrodrer politiet til slut i deres opslag også til, at bilisterne på landets veje tager vare på hinanden og tænker sig om. 

"Pas nu på jer selv og hinanden i trafikken," skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter.
 

Færdselsafdelingen må have spærret øjnene op, da de så dette billede. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

I den grad en blind vinkel

Lederen af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Glintborg er meget klar i mælet, når det kommer til bilisten med hunden på skødet. Han kalder opførslen dirkete uansvarlig. 

"Alle røde lamper lyser for uansvarlig kørsel. Føreren af den her bil har i den grad en blind vinkel, og derudover er det smadderfarligt at have en løs hund, for den vil flyve rundt i kabinen, hvis det går galt, siger Henrik Glintborg til TV Midtvest.
 

 

Anbefalet til dig