Hunden Basse spiste snus fra jorden: Var tæt på at miste livet

Af: Thea Andersen

|

21/09/2023

Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Basse var tæt på at dø efter at have spist snus på en gåtur.

Mest læste i dag

Forrige lørdag er nok en dag, Stephanie og hendes kæreste Frank fra Stepping sent vil glemme.

Da Stephanie var ude for at lufte sin labrador, Basse, lå der nemlig en nikotinpose, som han desværre ikke kunne modstå. Det resulterede i, at hun senere på dagen modtog et opkald fra sin kæreste, der sagde, at den var helt galt med Basse.

Det skriver SE og HØR ifølge Sosialnytt.

Basse begyndte at kaste op og udviste tegn på alvorlig ubehag. Da Stephanie og Frank ikke længere kunne komme i kontakt med ham, skyndte de sig straks til dyrlægen.

"Det så bestemt ikke godt ud. Kort efter blev han ukontaktbar, og hans tandkød så også helt forkert ud," fortalte hun til SE og HØR.

I første omgang troede Stephanie, at Basse måske havde indtaget en giftig frø. Men dyrlægen afviste denne teori og fastslog, at han havde indtaget en nikotinpose.

"Han var meget, meget syg, og hvis vi ikke havde taget ham til dyrlægen, havde vi nok mistet ham den nat," sagde Stephanie.

Efter over en uges intensiv behandling og medicin er Basse nu i bedring, men hans lever har taget alvorlig skade. Faktisk i sådan en grad, at han nok skal tage medicin resten af ​​sit liv.

Derfor har Stephanie og kæresten valgt at dele den forfærdelige oplevelse med SE og HØR, så folk, der læser artiklen, forhåbentlig stopper med at smide snus på jorden.

Snus kan slå en hund ihjel

På Facebook har en dyreklinik også advaret om, at snus kan slå hunde ihjel.

"Små, hvide nikotinposer er desværre blevet et almindeligt syn på gaden rundt omkring, og det kan være svært at modstå for vores firbenede venner," skriver Overgades Dyreklinik i et opslag og fortsætter:

"Hvis din hund spiser en nikotinpose, kan den risikere at få en nikotinforgiftning, der påvirker dens nervesystem. Der kan opstå symptomer som lammelse, så din hund ikke kan trække vejret. I værste tilfælde kan det resultere i hjertestop. Så hav et ekstra øje på, hvad din hund snuser til – og især din hvalp, da den lille krop ikke kan tåle nær så meget nikotin som en voksen hund"

Du kan læse mere om nikotinforgiftning via dette link.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig