Hunden Churchill reddede nabo efter motorcykeluheld

Churchill blev hædret for sin handlekraftighed. Foto: Shutterstock
Den engelske bulldog Churchill fra Videbæk reddede en skæbnesvanger eftermiddag sin nabo, da en motorcykel var væltet ned over ham og havde forårsaget en fraktur i hans hofte og ene lårbensknogle.

Mest læste i dag

Morgenen torsdag d. 3. oktober lod egentlig til at være som alle andre hverdagsmorgener i Churchills hundeliv. Men den skulle vise sig at blive helt speciel. I hjemmet blev Churchill og hans ene ejer, Henrik Fomsgaard, mødt af journalister og en repræsentant fra Agria Dyreforsikring - de har nemlig vundet titlen som regional jysk dyrehelt i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”.

Gennem konkurrencen har de bl.a. vundet 5.000 kroner, som de vil donere til dyrevelgørenheden Genbrugshund i Videbæk.

Nu går Churchill og hans ejere Mette og Henrik Fomsgaard videre til den landsdækkende finale, hvor de skal dyste mod de fynske og sjællandske regionale vindere om at blive hele Danmarks Dyrehelt 2019. 

Kæmpede for at få ejere ud til nødlidende nabo

Churchill nyder at ligge halvt oppe i familiens vindueskarm, hvor han er udsigt til begivenhederne ude på vejen. Dér lå han også den ellers helt almindelig eftermiddag, der skulle vise sig at være en helt afgørende for familien og deres nabo.

Churchill gør lidt engang imellem, når nogen går forbi udenfor. Men denne gang opførte han sig mærkværdigt, fortæller Mette:

“Han blev ved med at løbe frem og tilbage mellem os og vinduet - Han virkede rastløs og vekslede mellem at kigge ud af vinduet, ivrigt fortælle at han ville ud og lave krumspring for at få vores opmærksomhed.”

Mette og Henrik kiggede ud af vinduet, men alt de kunne se var deres nye nabo, der lå på vejen ved siden af sin bil, som om han var ved at reparere noget på den. Men efter lang tids undren over Churchills opførsel bestemte de sig for at gå over give naboen et besøg.

Kvast under motorcykel

Det viste sig, at naboen havde været i gang med at flytte to motorcykler ned fra en trailer - én var væltet ned over ham og havde forårsaget en fraktur i hoften og hans ene lårbensknogle. Nu lå han på jorden og kæmpede for at kravle hen til sin mobiltelefon, der lå inde i bilen. Mette er forundret over, hvordan Churchill kunne vide, at der var noget galt:

“Det er utroligt, at Churchill vidste, at der var noget galt. Et hus står i vejen for, at han kunne have fuldt udsyn til traileren. Han har simpelthen kunne fornemme, at noget var galt.”

Hurtigt blev der ringet efter en ambulance, og da naboen kom tilbage fra hospitalet, takkede han med et stort kødben til sin lille rynkede helt, Churchill.

Den første af tre regionale vindere blev altså hunden Churchill fra Videbæk. Ligesom hans ejere, anerkender Agrias dommerpanel den store gerning, Churchill gjorde.

"Toppoint til hund og ejer"

I dommerplanelet sidder bl.a. dyreelsker og tv-vært, Puk Elgård, der har stor ros til dagens dygtige vinder og hans ejere:

“Churchill er nummer 1 hos mig. Og førstepladsen går både til hund og ejer. Hvis vi lærer at betragte vores dyr fortæller de os meget. Ind imellem gør de bare ad en cykel, der står parkeret et sted, hvor den ikke bør stå, men mine hunde har også fortalt mig hvis der står folk i mørket i skoven, eller der er faldet tagsten ned fra taget. Så toppoint til hund og ejer for at lytte til deres hund.”

Læs også

Samvirke - Gode tips og tricks til din hverdag. Alt for lækre opskrifter til forbrug og sundhed. Samvirke er Danmarks største online magasin.

BT - Læs nyhederne på BT.dk. Hold dig opdateret med seneste nyheder om sport til underholdning om de kendte og kongelige på BT.

Anbefalet til dig