Hundesygdom spreder sig med lynets hast - nu advarer dyreklinik

Af: Ida Hansson

|

03/02/2022

Foto: Johan Gadegaard/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Den smitsomme sygdom spreder sig i en rasende fart.

Mest læste i dag

Vi kan måske stå over for en ny truende sygdom. Der er nemlig konstateret eksplosiv smitte af giardia på Vesterbro og Frederiksberg.

Giardia er en parasit, som giver din hund akut diarré, og i sidste ende kan det have alvorlige følger og føre til kronisk sygdom hos hunden, hvis den ikke bliver behandlet i tide. 

“I sidste uge havde vi 10-15 tilfælde, det er virkelig mange, vi plejer at have en eller to om ugen. Det er virkelig voldsomt,” siger Siff Krabbe, der er receptionist og klinikassistent hos Centrum Dyreklinik på Frederiksberg Allé til KøbenhavnLIV ifølge Berlingske.

Samtidig understreger hun, at giardia ikke er en usædvanlig smitte, men at det nuværende udbrud er voldsommere, end de har set de foregående år.

Hvis uheldet er ude, og din hund er blevet smittet, så ses symptomerne ofte som akut diarré, som ofte er ildelugtende og lys i farven.

I nogle tilfælde kommer symptomerne også til udtryk gennem vægttab hos hunden.

For at blive kvit med giardia skal man behandle medicinsk, og samtidig rengøre godt og grundigt i miljøet, for at undgå at hunden bliver smittet på ny.

Nogle typer giardia kan godt smitte mennesker, det er dog ikke noget, prøverne hos dyrlægen kan afklaret, om der i de enkelte tilfælde er tale om.

Det er derfor som udgangspunkt hunden, man bør være opmærksom på.

 

Anbefalet til dig