Hvalpefabrikker trækker dybe spor: Bølle bærer traumerne med sig

Nyheder
Bølle har det godt i dag, men sådan har hans hundeliv ikke altid været. Foto: Dyrenes Beskyttelse
I 2016 optrevlede Dyrenes Beskyttelse Danmarks næststørste dyreværnssag med 61 hunde. Stedet fungerede inden som hvalpefabrik og der er solgt en del hunde derfra. En af dem er Bølle, som fornyeligt fik en ny chance på Nordjyllands Internat.

Lige nu læser andre også

I begyndelsen af marts kom en lille hvid hund til Nordjyllands Internat. Hunden hed Bølle og var højt elsket hvor han kom fra, men han kunne desværre ikke blive boende. Familien havde fået små plejebørn, og Bølle var ikke tilpas med børn der hele tiden ville klappe og interagere med ham. Derfor måtte familien tage den svære beslutning og give ham en ny chance på Nordjyllands Internat.

Da Bølle blev indleveret, fortalte hans tidligere familie at han kom fra det sted, der senere blev til Randerssagen. Da familien købte Bølle var han undervægtig, havde orm og den ekstremt smitsomme parvovirus. Selvom Bølle i dag er helt rask, har hans tidlige skavanker haft en stor indflydelse på hans adfærd.

”Livet som hund fra en hvalpefabrik er ofte ikke let. Hvalpefabrikker har kun et formål, og det er at producere så mange hunde, som overhovedet muligt, så billigt som muligt. Derfor kommer hunde fra hvalpefabrikker ofte med en del problemer, fysisk såvel som mentalt,” forklarer Jens Jokumsen, Familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

En usikker, men tillidsfuld hund

Bølle nåede kun at være på Nordjyllands Internat i kort tid, før en ny familie blev godkendt til ham og kunne give ham et nyt kærligt hjem. I sin tid på internatet udviklede han sig hurtigt, men da han kom ind, var han ekstremt usikker og meget forsigtig.

”Bølle er en meget blid hund, men han blev let utryg og usikker. Selvom han har nogle traumer med sig, fra sine første uger så har han alligevel en enorm tidlig til mennesker. Vi var derfor ikke i tvivl om, at han nok skulle få det godt i nyt hjem, men han har klart nogle ting han kæmper med,” fortæller Cathrine Cocks, internatsmedarbejder på Nordjyllands Internat.

Bølle har, udover sin usikkerhed et usikkert hundesprog. Han er højst sandsynligt ikke blevet socialiseret som hvalp, men der kan kun gisnes om hvordan de første uger af Bølles liv har været. Jens Jokumsen forklarer:

”Mange hvalpe fra hvalpefabrikker vokser op i små bure, uden kontakt til mennesker eller andet der kan socialisere dem. Derfor kan mange af disse hunde, ende med at få problemer senere i livet og have brug for en ejer, der kan tage særlige hensyn og som arbejder videre med hundens udfordringer i bagagen. Disse hunde kan kræve særlig støtte og opmærksomhed fra ejeren i hele deres liv.  

En ny start til Bølle

Heldigvis fik Bølle hurtigt et nyt hjem, hvor han kunne få ro og kærlighed, så han kunne blive mere sikker på sig selv. Bølle er nu flyttet på landet, hvor han nyder livet sammen med sin nye familie. Kim fortæller hvordan de har det, her en måned efter bølle flyttede ud til dem:

"Vi har det rigtig godt. Han er en sød hund og kvik hund. Det gik rigtig stærkt med at knytte sig familien da han er meget tillidsfuld. Det har generelt været virkelig nemt at få Bølle ind i familien, det eneste vi har skulle arbejde med, er at han ikke skal sove i sengen. Men alt andet er gået utrolig nemt. Vi er meget glade for ham.”

Bølle har i dag et kærligt hjem som forstår alle hans behov. Hans fortid fra en hvalpefabrik endte heldigvis lykkeligt, i et hjem der forstod ham og kunne opfylde hans behov.

 

Anbefalet til dig