Hver femte dansker vil gerne betale mere af særlig grund

Nyheder
Foto: Shutterstock
Der skal en særlig ting til, men så vil danskerne også gerne betale mere.

Mest læste i dag

Hver femte dansker vil betale mere for et produkt, der kommer i en bæredygtig emballage, når de på emballagen har fået tydelig information om genanvendelsesmuligheder.

De vil også være mere villige til at købe produkter i en bæredygtig emballage. Og manglende information om korrekt sortering på emballagen er en barriere for forbrugeren i indkøbssituationen.

Det er tre af konklusionerne i et stort forbrugerstudie fra forbrugeradfærdseksperterne på MAPP Centre, Aarhus Universitet. Her deltog Nestlé med produkter inden for kaffe, morgenmad og børnemad. 

Det fortæller Nestlé i en pressemeddelelse. 

Studiet, ”Suspack – consumer response toward sustainable food packaging solutions”, falder i tråd med Nescafés rejse henimod bæredygtig emballage. For Nescafé Gold-glasset er allerede designet til at kunne blive genanvendt. Glasset sorteres som glas, og låget som plastik.

Næste store skridt på rejsen er Nescafé Gold refill-pakker, som var med i det store studium fra Aarhus Universitet.

På en rejse

”Vi kommer nu med Nescafé Gold i en refill softpack-emballage af monomateriale – dvs. helt igennem lavet af kun én type plastik. Materialet er derfor nu designet til genanvendelse, fordi det kan affaldssorteres som plastik. Dette vil vi også ændre for hele Nescafé-serien og er en del af Nestlés globale ambition om i 2025 kun at bruge emballage, der er genbrugelig eller genanvendelig,” siger Anna Lindqvist, som er marketing manager for Nescafé i Norden.

Desuden bliver Nescafés softpack-materiale (plastlaminat) med skiftet fra ikke-genanvendelig emballage også over 20 pct. Lettere, fordi der ikke længere er en aluminiumsbarriere i den ikke-genanvendelige pose, som ikke er der mere nu.

Ser man på 2020-volumener for Danmark og Nescafé Gold-sortimentet, betyder det, at Nescafé sparer omkring fire tons emballagemateriale.

Anna Lindqvist påpeger, at Nestlé og Nescafé er på en rejse:

”Vi er på vej, men ikke i mål. Vi går efter flere mål som fx at eliminere engangsemballage og at være med til at ændre forbrugeradfærden i en miljørigtig retning – det sidste ved øget information på produkterne om korrekt sortering. Med Nescafé har vi en særlig mulighed for at påvirke forbrugeradfærd, da der drikkes 6.000 kopper Nescafé verden over i sekundet. Det giver os også en stor forpligtelse til at arbejde målrettet med vores emballager.” siger Anna Lindqvist.

De nye refill-emballager fra Nescafé Gold er i disse dage ved at komme på hylderne i dansk detailhandel.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Golden retriever får skældud af sin ejer: Videoen med hundens reaktion er gået viralt Den lille vovse tog skideballen med manér - og nu deler ejeren reaktionen

Anbefalet til dig