Hvert år sker det for flere danskere: Denne ferie-bommert kan koste dig dyrt

Nyheder
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Det kan hurtigt blive noget af en ekstraregning.

Mest læste i dag

90 procent af befolkningen bliver ramt inden de fylder ti år, og det er de færreste, der aldrig gennem deres liv får dem. Skoldkopper.

En helt almindelig sygdom, særligt udbredt blandt børn, men for ferierejsende giver den hvert år en ekstra hovedpine.  

Tal fra Gjensidige og Gouda Rejseforsikring viser nemlig, at flere end 120 rejsende de seneste to år har været udsat for skoldkopper på ferien, og for mange af dem har det betydet en udskudt hjemrejse.

Får man skoldkopper lyder de internationale anbefalinger, at man skal isoleres seks dage fra de sidste skoldkopper er fremkommet, og hvis det falder sammen med sin hjemrejse, skal ferieopholdet forlænges.

Sådan skriver Gjensidige i en pressemeddelelse.

Men ifølge en ny undersøgelse som YouGov har lavet for Gjensidige viser nemlig, at hver tredje dansker ikke planlægger at have en rejseforsikring, næste gang de skal rejse.

Det betyder, at man som rejsende selv står med udgifterne til et forlænget ophold og en ny flybillet. Sådan lyder det fra Fagchef i Gouda Rejseforsikring, Louise Hertzum Andersen.  

“Skoldkopper er en af de mest almindelige sygdomme i Danmark, og derfor også en sygdom som rammer folk på ferien. Men rejser man uden en rejseforsikring, så står man desværre også i en situation, hvor man selv skal dække alle udgifter til sine ekstra feriedage samt nye hjemrejsebilletter.”  

Selvom en forlænget ferie måske lyder som drømmen for nogen, så er det ikke en god oplevelse, hvis familiens mindste pludselig skal være isoleret grundet risikoen for smitte.  

“Bliver man ramt af skoldkopper skal man isoleres på sit hotelværelse eller ferielejlighed, så man ikke risikerer at smitte andre, der endnu ikke har været smittet. Så selvom det måske ikke lyder som den værste konsekvens, så bliver det hurtigt kedeligt for både familiens små og store, hvis de skal holde sig inden døre,” siger Louise Hertzum Andersen.  

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig