Hvilket lån kan det svare sig at vælge?

11/11/2019

Christian Granhøj Skouboe

Foto: PR
Det kan være svært at vide, hvilket lån man skal vælge, når man er på jagt efter et lån online. Der findes efterhånden utroligt mange udbydere, der tilbyder lån på nettet, og de påstår alle sammen, at de kan give dig det bedste og billigste lån, men hvilket lån kan det egentligt svare sig at vælge?

Mest læste i dag

 

Hvordan vælger jeg et lån? 

Hvis du søger efter lån på nettet, kan det hurtigt blive en ret overskuelig opgave at finde vej gennem de mange lånetilbud og banker. I et hav af låneudbydere, tilbud og banker, kan det være helt umuligt at danne sig et overblik over, hvilket lån der reelt set er det billigste og det bedste. 

Derfor findes der efterhånden en del sammenligningstjenester, der laver en oversigt over de forskellige lån i den kategori, du søger, for at give dig et fuldstændigt overblik, og muligheden for at vælge det bedste lån for dig. Når du sammenligner lån, kan du se, hvilke forskellige vilkår låneleverandørerne opererer med. 

Det kan være svært at gennemskue, når man kigger på hver enkelt låneleverandør individuelt, hvor billigt eller dyrt et lån reelt set er, men når man sammenligner, kan man se vilkår, priser og låneeksempler på flere lånesteder samtidigt, og hurtigt gennemskue, hvilken der er den bedste. En side som www.billigeforbrukslån.no gør, at du nemt og hurtigt kan finde det bedste lån. 

En klar fordel ved at sammenligne lån, inden man eventuelt vælger, ansøger og bestemmer, hvilket lånetilbud man skal takke ja til, er, at der kan være mange penge at spare. Den største faldgrube, når det kommer til lån online, er, hvis man bare vælger det første og det bedste lån, hvor man kan komme til at sidde med meget dyrere omkostninger end nødvendigt. 

Hvilke vilkår er det der gælder for at kunne få et lån?

Der er altid nogle vilkår, du skal opfylde, når du ansøger om et lån online. Detaljerne om vilkårene kan variere lidt mellem de forskellige lånesteder, men det er altid værd at huske på, at de fleste vilkår er fælles for alle banker. Alle lånesteder har en aldersgrænse, man skal opfylde for at kunne blive godkendt til et lån. 

Denne aldersgrænse er som udgangspunkt myndighedsalderen, men for at undgå at unge mennesker tager dyre lån og sætter sig i en potentielt uholdbar økonomisk situation, er aldersgrænsen i de fleste tilfælde sat til 20-25 år. Der er også altid et krav om, at man skal være dansk statsborger og have boet i Danmark i et bestemt antal år, for at få lov til at låne penge. 

Du skal også have et dansk CPR-nummer og være registreret i folkeregisteret i Danmark. De fleste banker og lånesteder bruger NemID som underskriftsmetode, når man skal signere en låneaftale. Derfor er der også et krav om, at man skal have NemID, hvis man vil have et lån på dagen, så man ikke skal bruge postvæsenet for at sende kontrakt og signatur frem og tilbage. 

Det er heller ikke muligt at få et lån online i Danmark hvis man er registreret i RKI eller har betalingsanmærkninger. For at sikre at du opfylder vilkårene, foretager bankene et kreditcheck. Kreditchecket undersøger din indtægt, udgifter og om du har nogen betalingsanmærkninger. Dette kreditcheck er i stor grad automatisk, og der er ikke muligt at søge om lån online, uden at få foretaget en kreditcheck. 

Resultatet af kreditcheck i tillæg til en helhedsvurdering afgør, om du kan få lov til at låne, det beløb du ønsker, i det tidsrum du har søgt om. Hvis du opfylder vilkårene og består kreditcheck, kan du blive godkendt til et lån. Denne proces tager kun ganske få minutter at gennemføre og mange lånesteder udbetaler lån på dagen. 

Søg om lån flere steder

En anden måde at sammenligne lån på er at søge om lån hos mere end et lånested. Der er mange, der tilbyder tjenester, som sender din låneansøgning til mere end et lånested. På den måde kan man overveje tilbud fra flere forskellige banker, og samtidig forøge sine chancer for at blive godkendt til en lån. 

Det tager kun få minutter at ansøge om og blive godkendt til et lån online. Derfor er der mange penge at spare på at sende flere ansøgninger ud, for at sikre sig at man får det bedste tilbud. Det er helt gratis og uforpligtende at søge om lån online, derfor kan du fint søge om lån flere steder, uden at du behøver at bekymre dig om, at du har forpligtet dig til noget. Lånekontrakten er bindende når den er signeret med NemID.

Anbefalet til dig