Hvis de skriver, at du har fået en besked i e-Boks, skal du reagere omgående

Foto: Privat
Hvis du modtager den særlige sms, skal du straks handle.

Mest læste i dag

Det er ikke nogen hemmelighed, at svindlere bliver mere og mere kreative, som tiden går. Netop derfor er det desværre også noget, de ofte har god succes med.

I takt med, at deres forskellige svindelnumre bliver opdaget, er de dog nødt til at finde på nye måder at snyde på.

Derfor dukker der også jævnligt nye typer af svindel op, som normalt sendes rundt til potentielle ofre via e-mail eller sms, og nu har et glimrende eksempel på netop dette set dagens lys.

Hvis du modtager en sms fra kriminalforsorgen med link til siden sikkeropdater.com, skal du slette den. Det er en falsk sms, hvor svindlere forsøger at franarre borgere personlige oplysninger og koder.

Det skriver Kriminalforsorgen i en pressemeddelelse.

I øjeblikket er en sms om, at der er besked fra kriminalforsorgen i e-Boks, i omløb. Men det er et svindelforsøg, og du skal IKKE klikke på linket. I stedet skal du straks slette beskeden.

Hverken kriminalforsorgen, politiet, banker eller andre myndigheder vil bede dig om at udlevere personlige loginoplysninger og koder via mail, sms eller telefon.

Du kan læse mere om, hvordan du spotter, om en mail eller sms er falsk på sikkerdigital.dk, hvor Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen har samlet vigtig viden om informationssikkerhed.

Gode forholdsregler

Når du modtager en sms eller e-mail fra en offentlig instans eller en stor virksomhed, bør du altid være på vagt. Hvis de beder dig om at klikke på et link eller give nogle oplysninger, skal du aldrig følge anvisningen blindt.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en henvendelse er rigtig eller falsk, anbefales det, at du tager kontakt til afsenderen gennem officielle kanaler.

Det er vigtigt at huske på, at virksomheder, politiet, banker m.fl. aldrig ville bede om personfølsomme oplysninger over e-mail, sms eller i opkald.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig