Flere og flere danskere bliver snydt på nettet, og det sker oftere, end man lige tror.
Svindelnumre er blevet mere snedige, og det kan være svært at gennemskue, hvad der er ægte, og hvad der er fup.
Det er ikke længere kun mistænkelige mails, man skal være opmærksom på. Svindel foregår også via beskeder, falske profiler og hjemmesider, der ellers ser helt troværdige ud
Derfor er det vigtigere end nogensinde at være vågen og tænke sig om, før man klikker eller betaler.
e-Boks advarer
Nu er turen kommet til e-Boks.
Uskyldige borgere modtager i øjeblikket falske beskeder, der udgiver sig for at være fra den digitale postløsning.
Platformen har i den seneste uge modtaget en bølge af henvendelser fra danskere, som er i tvivl om ægtheden af mails og sms’er.
I flere tilfælde er der tale om svindel, hvor modtageren bliver bedt om at logge ind via links, der ikke fører til den officielle side.
Bruger hjemmesiden
På forsiden af e-Boks’ hjemmeside er der nu en tydelig advarsel.
Øverst er der en bjælke, hvor der står følgende: "PAS PÅ SVINDEL: Falske SMS og e-mails udgiver sig for at være fra e-Boks. Læs mere her."
"Når vi oplever, at der er en stigning i opkald, hvor kunderne er i tvivl om ægtheden af sms'er og mails fra nogen, der udgiver sig for at være fra e-Boks, så lægger vi det op på hjemmesiden, så folk kan få den bedste rådgivning," fortæller kommunikationsdirektør, Susanne Søndahl Wolff.
Her kan man også finde konkrete eksempler på svindelbeskeder.
Fælles for dem alle er, at de forsøger at ligne officielle henvendelser og kræver, at modtageren handler hurtigt.
Mange danskere modtager lønoplysninger via e-Boks sidst på måneden, hvilket kan være en af årsagerne til, at netop det tidspunkt bliver udnyttet af svindlere:
"Mange får jo en besked om, hvad de får i løn på e-Boks her i slutningen af måneden, men jeg kan ikke sige, hvorfor det er lige nu, at vi har set en stigning i henvendelser," lyder det fra kommunikationsdirektøren.