Hvis du benytter MobilePay, er det vigtigt, at du læser dette

Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Som MobilePay-bruger skal man nu være ekstra opmærksom.

Lige nu læser andre også

I en tid, hvor digital sikkerhed er mere essentiel end nogensinde, er en ny svindelmetode opstået, der udnytter MobilePays navn til at lokke oplysninger fra intetanende brugere.

Det er blevet rapporteret, at brugere modtager beskeder, der beder dem om at installere en ny version af MobilePay-appen. I beskeden bliver de lovet, ‘hurtigere og mere sikker forbindelse’.

Det skriver Mere Mobil.

Disse beskeder er falske og udgør en alvorlig trussel mod personlige oplysninger. Beskeden påstår, at modtagerens MobilePay-konto er ‘midlertidigt blokeret’, hvilket kan skabe en følelse af, at man skal skynde sig, som kan få nogle til at følge beskedens opfordring.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at disse beskeder er svindel.

Det er observeret, at stavemåden i beskederne ofte er fejlagtig, da der i flere tilfælde står ‘Mobilpay’ i stedet for ‘MobilePay’.

Ifølge MereMobil.dk, som har undersøgt konsekvenserne af at følge linket i en sådan mail, er resultaterne foruroligende. 

Ved at klikke på linket, risikerer brugeren at afsløre kritiske personlige oplysninger om sig selv, herunder mobilnummer, CPR-nummer, kreditkortoplysninger og email-adresse. 

Disse oplysninger giver svindlere mulighed for hurtigt at hæve penge fra offerets konto og potentielt overtage deres digitale identitet.

Det er essentielt at forblive årvågen og undgå at klikke på mistænkelige links eller følge instruktioner fra ikke-verificerede kilder. 

I tilfælde af tvivl, kan du altid kontakte den officielle kundeservice for at få be- eller afkræftet ægtheden af sådanne beskeder.

Anbefalet til dig