Hvis du er en ældre dansker, bør du straks læse dette

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ældre danskere skal passe på, lyder det.

Mest læste i dag

Hvis du er lidt oppe i årene, gør du klogt i at læse med her.

Syd- og Sønderjyllands Politi skriver i en pressemeddelelse, at svindlere nu går målrettet efter ældre borgere med fastnettelefon.

Senest er fem ældre mennesker i Varde blevet franarret kreditkort den 27. og 28. februar, men samme fremgangsmåde er også set flere andre steder.

”Borgerne ringes op på deres fastnettelefon af en person, der udgiver sig for at være fra banken. Svindleren er meget veltalende og får borgeren overbevist om, at vedkommende er udsat for svindel og der er ved at blive overført penge fra vedkommendes konto. Det får borgeren til at udlevere sit kreditkort og kode til en person, der dukker op på bopælen, mens svindleren fortsat er i røret”, forklarer politikommissær Kent Brynilsen, leder af politiet i Varde.

Svindlerne lokker de forurettede til at udlevere koden under dække af, at de så kan få samme kode på deres nye kreditkort.

Efter udleveringen af kort og kode bliver forbindelsen på fastnettelefonen afbrudt og kort efter bliver der hævet penge fra kontoen i den nærmeste pengeautomat.

I flere tilfælde er det også lykkedes svindlerne at få udleveret smykker og kontanter ved døren. Svindlerne taler alle godt dansk og beskrives af de forurettede som danske af udseende.

”Vi har set præcis den samme fremgangsmåde i flere tilfælde. Det er opkald på fastnettelefonen og samtalen bliver ikke afbrudt, før borgeren har udleveret kreditkort, pinkode og eventuelt også smykker og kontanter til en person, der møder op på bopælen. Vi vil meget gerne advare borgerne mod svindlerne og opfordre alle til at dele informationen med familie, venner og andre, så vi kan undgå, at de ældre borgere bliver svindlet”, siger Kent Brynilsen.

Syd- og Sønderjyllands Politi har iværksat en efterforskning:

”Vi tager sagerne meget alvorligt og gør hvad vi kan for at finde frem til gerningsmændene. Endnu har vi ikke nogle anholdte og hører gerne fra borgere, der har oplysninger, der kan gavne efterforskningen”, siger politikommissær Kent Brynilsen, der opfordrer til at man kontakter politiet på telefon 1-1-4 med oplysninger.

Syd- og Sønderjyllands Politi har fået omkring 20 anmeldelser om lignende sager fra den 26. februar til den 5. marts.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig