Hvis du har en benzin- eller dieselbil, bør du læse med her

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er ikke ligefrem grund til at juble...

Lige nu læser andre også

Inden længe starter mange danskere hverdagen op igen, og det betyder, at der vil være flere biler at finde på de danske veje inden længe.

Selvom mange helt sikkert glæder sig til at sætte sig ud i sin bil og køre på arbejde igen, så er der en mindre detalje, der nok gør det knap så sjovt.

Sagen er nemlig den, at benzin- og dieselbilejere må forberede sig på stigende udgifter til benzin og diesel.

Tirsdag morgen er oliepriserne steget markant, hvilket skyldes flere forskellige faktorer.

De geopolitiske spændinger i Mellemøsten bidrager til stigningen, ligesom stærke data fra den amerikanske servicesektor og produktionsproblemer i Libyen gør det samme.

Sådan skriver mediet MobilityWatch via Reuters.

En tønde Brent-olie bliver nu handlet til 77,26 dollar, hvilket er en pæn stigning, hvis man sammenligner med mandagens pris på 76,19 dollar.

Samtidig er prisen på den amerikanske WTI-olie steget fra 72,74 dollar mandag eftermiddag til 74,06 dollar.

Flere hændelser presser prisen

Den stigende bekymring for en potentiel eskalering af konflikten i Mellemøsten har været en betydelig drivkraft bag prisstigningerne.

Konflikten blev intensiveret, da en Hamas-leder blev dræbt i Teheran, og da et israelsk angreb resulterede i drabet på en Hizbollah-kommandant i Libanon.

Hændelserne har øget frygten for, at Iran vil hævne sig mod Israel og USA, hvilket kan forstyrre olieproduktionen i regionen yderligere.

Derudover er det værd at nævne, at Libyen har oplevet produktionsudfordringer, hvilket også har sat sit præg på markedet.

I Sahara-oliefeltet, der producerer 210.000 tønder olie om dagen, er produktionen faldet med 20 procent på grund af igangværende protester.

Dermed står det klart, at forbrugerne skal forberede sig på, at det bliver dyrere at tanke bilen inden længe.

Anbefalet til dig