Hvis du modtager denne sms, skal du slette den med det samme

Nyheder
shutterstock
Har du modtaget den særlige sms?

Lige nu læser andre også

Vores liv leves i højere og højere grad online.

Mens det har flere positive sider, så er der også flere negative. Desværre er det for eksempel blevet mere almindeligt med svindel og falske konkurrencer på nettet.

Svindlere bliver stadig mere kreative og bruger avancerede metoder til at narre uskyldige brugere til at afgive personlige oplysninger, hvilket kan føre til økonomisk tab, identitetstyveri og meget andet for uskyldige ofre.

For at beskytte sig selv er det afgørende at være opmærksom på potentielle trusler og vide, hvordan man håndterer dem.

Nu advares mobilbrugere om Netflix via 'Mit digitale selvforsvar'. Sagen er den, at der er falske sms'er og mails i omløb i streamingtjenestens navn.

Disse beskeder hævder, at modtageren mangler at betale for sin Netflix-konto, og opfordrer vedkommende til at klikke på et link og indtaste betalingsoplysninger.

Det kan virke fristende at følge instruktionerne for at undgå at miste adgang til tjenesten, men du skal under ingen omstændigheder følge disse anvisninger:

For at hjælpe brugere med at undgå at blive offer for det omtalte svindelnummer, deler 'Mit digitale selvforsvar' et par gode råd.

Kontakt Netflix gennem officielle kanaler

Hvis du er i tvivl om oprigtigheden af en besked, skal du aldrig klikke på links fra beskeder, der hævder at være fra Netflix.

Brug i stedet Netflix' officielle hjemmeside eller app til at kontakte deres kundeservice. Svindlere kan få deres beskeder til at se troværdige ud, så vær altid forsigtig.

Informer dine nærmeste

Del informationen om de falske beskeder med familie og venner.

Jo flere der er opmærksomme på truslen, desto sværere bliver det for svindlerne at lykkes med deres fupnummer. Når vi taler åbent om svindel, reducerer vi risikoen for, at andre falder i fælden.

Du kan se et eksempel på en falsk sms herunder.

Foto: Mit digitale selvforsvar

Anbefalet til dig