Hvis du overvejer at spise i Aarhus, så læs med her

Af: Mie M.B

|

12/02/2024

Nyheder
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Det er ikke første gang denne café kommer i problemer

Lige nu læser andre også

Caféen Al Meza, beliggende på Frederiks Allé, har for nylig modtaget en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner fra Fødevarestyrelsen, efter et kontrolbesøg den 25. januar afslørede alvorlige hygiejne mangler i køkkenet. Kontrollørerne fandt klistrede og mørke fedtbelægninger samt ansamlinger af skidt og produktrester flere steder i køkkenet, hvilket tydeligt indikerede en mangel på grundig rengøring. Det skriver Århus Stiftstidende.

Ifølge rapporten fra Fødevarestyrelsen var ikke kun caféens køkkenrammer beskidte; også rengøringsudstyret, der skulle sikre køkkenets renlighed, var dækket af "kraftige sorte belægninger af skidt". Caféens personale forklarede, at de normalt udfører rengøring om søndagen, men denne rutine har åbenbart ikke været tilstrækkelig til at opretholde en tilfredsstillende standard for hygiejne.

Desuden afslørede besøget fra Fødevarestyrelsen en utilstrækkelig egenkontrol hos Al Meza. Caféen havde udpeget opvarmning og nedkøling af fødevarer som ugentlige kontrolpunkter, men der var kun foretaget to egenkontroller ud af de seks, der burde have været udført. På trods af disse mangler, forklarede caféens ansatte, at de ikke havde "fået det forklaret ordentligt".

Denne episode er ikke første gang Al Meza har været i Fødevarestyrelsens søgelys for overtrædelser af fødevarelovgivningen. Caféen har modtaget anmærkninger for lignende problemer ved mindst tre ud af de seneste fire kontrolbesøg. Som følge heraf kan caféen forvente yderligere to gebyrbelagte besøg fra Fødevarestyrelsens rejsehold. Skulle der igen findes fejl og mangler, risikerer Al Meza at skulle betale endnu en større bøde.

Anbefalet til dig