Hvis du køber Lurpak eller Kærgården, bør du læse dette

27/03/2024

Jesper Bengtson

Foto: Privat
Et 'nyt' tiltag fra Arla vækker nu opsigt.

Mest læste i dag

Lurpak og Kærgården er to af danskernes helt store favoritter, når det kommer til smørbare produkter.

Et gammelt ordsprog lyder, at man aldrig skal ændre på noget, der virker, og derfor bliver der nu kastet lys over det faktum, at Arla kommer mere vand i disse produkter, end de førhen har gjort.

Mejeri-giganten forklarer til B.T., at årsagen bag tiltaget, med mere vand i de to smørbare produkter, er gjort for at forhøje kvaliteten.

De påpeger, at især Kærgården havde problemer med at blive for blød, når den havde stået fremme i et stykke tid, men at den ekstra mængde vand løser problemet:

"Den lidt større mængde vand er med til at stabilisere produktet, lige præcis nok til at konsistensen er lidt fastere, særligt når det står på bordet. Vi har ikke ændret på hverken processen eller ingredienser", lyder meldingen.

Men den forklaring kaldes for en 'dårlig undskyldning' af Thomas Alcayaga, som både er kogemand og smagstester for B.T.:

"Jeg synes, det lyder som en dårlig undskyldning. Jeg tror, det handler om, at man vil spare penge. Det er jo ikke vandet, der koster mere, det er fedtet", udtaler han.

Hvis tiden spoles fire år tilbage, havde de to omtalte produkter hver især fem procent mere fedt i sig.

Lurpak scorer lavt i test

For mange danskere er Lurpak det eneste rigtige, når det kommer til smørbare produkter.

Selvom mange er af samme opfattelse på det punkt, så er det dog ikke ensbetydende med, at Lurpak er det bedste, du kan smøre på dit rugbrødsstykke til påske

Lurpak har tidligere tabt en test til et noget billigere produkt, og nu er det faktisk sket igen.

Det kan du læse mere om i artiklen herunder.

Anbefalet til dig