Hvis ferien går til Storbritannien er det en god idé at tjekke din rejseforsikring

Metta Frost fra Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler at danskere, som planlægger en rejse til Storbritannien, tjekker deres rejseforsikringer, så man er sikker på at være dækket i tilfælde af sygdom. Foto: Styrelsen for Patientsikkerhed
Hvis Storbritannien forlader EU uden en aftale, dækker det blå EU-sygesikringskort ikke længere. Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at man tjekker sin rejseforsikring, hvis rejsen går til Storbritannien.

Mest læste i dag

Ferie i Storbritannien? Så er det vigtigt, at få tjekket rejseforsikringen. Hvis det ender med den såkaldte No-deal Brexit, dækker det blå EU-sygesikringskort ikke længere.

”Hvis man har planer om at rejse til England, Skotland, Wales eller Nordirland, er det vigtigt at tjekke, at forsikringen dækker behandling og medicin. Kommer der ikke en aftale om Brexit, skal man nemlig selv betale, hvis man bliver syg på rejsen, og det kan blive rigtigt dyrt,” siger Metta Frost, sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Behandling af kronisk sygdom på rejsen

For kronisk syge er det særlig vigtigt at få undersøgt reglerne for betaling:

”Er man kronisk syg, og skal man have behandling med for eksempel kemoterapi, ilt eller dialyse på ferien til Storbritannien, er det vigtigt at undersøge, om man selv skal betale for behandlingen. Det kan man få oplyst ved at kontakte det hospital, man har en behandlingsaftale med. Efter Brexit dækker EU’s sygesikringsregler ikke længere, så det vil være lovgivningen i Storbritannien, der afgør, om man kan få behandlingen gratis,” forklarer Metta Frost.

Anbefalet til dig