Hvis p-vagten laver denne menneskelige fejl, slipper du for en bøde

28/08/2023

Jesper Bengtson

Foto: Privat
Det er ikke umuligt, at du slipper for at betale en p-afgift, selvom du har parkeret ulovligt.

Mest læste i dag

P-afgifter er noget, der i den grad kan få røg ud af ørene på danskerne.

FDM skriver på deres hjemmeside, at de på daglig basis bliver kontaktet af bilister, der er uforstående over for en p-afgift de har fået og mener er urimelig.

Her er der oftest tale om misforståelser eller lignende fra enten p-selskabet eller kommunen, men nogle gange er der også tale om overskredne regler, som ser ud til at være ukendte for danskerne.

Det skriver FDM, der har adresseret hvilke parkeringsregler, danskerne har flest problemer med.

P-vagten skal huske det hele

Uanset hvor eller hvornår en p-vagt giver en afgift til en bilist, så skal vedkommende stadig huske alle procedurerne omkring afgiften, hvis den skal stå ved ret.

Heriblandt er det blandt andet vigtigt, at p-vagten får et billede af parkeringen, da en ulovlig parkering skal kunne bevises.

Billedet skal naturligvis være taget af p-vagten på parkeringstidspunktet, og det skal tydeligt fremgå, at der er brud på reglerne.

“Hvis man ikke mener, man har overtrådt nogen parkeringsregler, bør man derfor altid starte med at udbede sig fotodokumentation for den påståede forseelse. Har kommunen eller p-selskabet ingen fotos, eller er de pågældende fotos optaget på en måde, så de ikke er egnede som dokumentation for, at bilisten har parkeret i strid med reglerne, vil man normalt slippe for afgift en”, forklarer Casper Schad, der er advokat i FDM.

Tvivlen vil altså altid komme bilisten til gode, hvorfor du kan være heldig, at p-vagten har glemt at dokumentere den ulovlige parkering.

Anbefalet til dig