Hvor bliver julen hvid? DMI melder ud

22/12/2021

Julie Møller

Foto: Shutterstock.
Det skal nok blive lokal hvid jul, lover DMI.

Mest læste i dag

Drømmer du om en hvid jul, så har DMI godt nyt til dig.

I hvert fald hvis du befinder dig i den del af Danmark, der kan se frem til sne i de kommende dage.

Fra torsdag morgen og frem til fredag middag passeres Danmark af et lavtryk og et frontsystem, som giver en del nedbør som regn, slud, sne. Det betyder, at der i den nordlige halvdel af landet er rigtig gode chancer for, at nedbøren falder som sne i perioder. I den sydligste del af landet vil nedbøren derimod falde mest som regn, skriver DMI.

Foto: Privat. 

Efter lavtrykket med sine fronter er passeret, bliver det koldt. Temperaturen falder i løbet af juleaftensdag, og julenat bliver med udbredt frost. Og altså flere steder et snedækket landskab.

Solen kigger frem 

Hvis du er til solskin, så bliver lørdagen god. Solen kommer nemlig frem og mange steder vil temperaturen holde sig under 0 grader døgnet rundt.

Prognoserne er endnu usikre med hensyn til den præcise fordeling af sne og regn. Og grænsen mellem sne og regn kan stadig rykke lidt mod nord, eller lidt mod syd, lyder det fra DMI. Der hvor der falder mest sne frem mod juleaftensdag om eftermiddagen, kan det blive til mellem 3 og 10 cm.

DMI giver et "forsigtigt bud" på, hvor chancen for hvid jul er størst, og det kan ses herunder:

Landsdækkende hvid jul er, når mere end 90% af landet er dækket af mindst 0,5 cm sne juleaftensdag om eftermiddagen. Det kommer ikke til at ske. Til gengæld lover DMI, at det nok skal blive lokal hvid jul. Foto: DMI.

 

 

Anbefalet til dig