Hvor går grænsen? Elevs udklædning til fastelavn skaber debat

Af: Mie M.B

|

16/02/2024

Nyheder
Genrefoto. Foto: Shutterstock
Genrefoto. Foto: Shutterstock
Det er ikke alle kostumer der lander i lige god jord

Lige nu læser andre også

En fastelavnsfest på Jægerspris Skole udløste debat og stærke reaktioner blandt forældre og lokale, da en elev valgte at dukke op udklædt som selvmordsbomber. Med et maskeret ansigt og et falsk bombebælte om maven skilte eleven sig ud fra de traditionelle ninja- og prinsessekostumer under tøndeslagningen. Denne hændelse blev rapporteret af Sjællandske Nyheder og har siden hen affødt diskussioner om, hvor grænserne går for kostumevalg til skolefester.

Jesper Helmer Hansen fra Jægerspris rejste spørgsmålet i en lokal Facebook-gruppe efter at være stødt på et billede af eleven i det kontroversielle kostume. "Det er mig et mysterie, at der ikke er en lærer på skolen, eller en voksen der har forklaret, at det ikke er ok at klæde sig ud som selvmordsbomber til fastelavn," udtrykte Hansen sin bekymring og fortsatte, "Det kan kun skabe frygt. Hvor går grænsen?"

Skolens reaktion på sagen har også været genstand for opmærksomhed. Skolebestyrelsesformand Anja Bisp udtalte til Sjællandske Nyheder: "Jeg var der selv, og jeg undrede mig også. Men selvom det kan virke enormt stødende, så kan vi som skole ikke sende børn hjem på grund af deres påklædning." Hun understregede dilemmaet ved at håndhæve påklædningsregler under skolefester og pointerede, at det ville være problematisk at sende et barn hjem alene på grund af dets kostumevalg.

Anbefalet til dig