Hvor langt må man holde fra kantstenen, når man parkerer? Dette svar vil nok overraske dig

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er langt fra alle, der er klar over det.

Lige nu læser andre også

Hvad er den korrekte afstand til kantstenen, når du parkerer din bil? Dette er et spørgsmål, mange bilister stiller sig selv, når de skal parkere langs en vej. Det er vigtigt at parkere korrekt for at undgå skader på bilen og for at sikre, at trafikken kan passere sikkert. Men hvad siger loven egentlig om dette?

Ifølge færdselslovens § 28 skal et køretøj ved standsning eller parkering anbringes i vejens længderetning ved kørebanens yderkant eller om muligt uden for denne.

Men der er ingen specifikke regler for, hvor tæt eller hvor langt man skal holde fra kantstenen. Dette blev bekræftet af Dennis Lauge, der er chefkonsulent i FDM.

Dennis Lauge forklarer, at "Det tætteste vi kommer er færdselslovens § 28, der fastslår, at ved standsning eller parkering skal køretøjet anbringes i vejens længderetning ved kørebanens yderkant eller om muligt uden for denne. I sidste ende vil det være op til en dommer at skønne, hvorvidt bilen er anbragt ved kørebanens yderkant eller 'for langt væk'".

Så selvom mange bilister forsøger at parkere så tæt på kantstenen som muligt for at undgå skader, er der ingen faste regler for, hvor tæt man skal være. Det er op til den enkelte bilist at vurdere, hvad der er sikkert og hensigtsmæssigt.

Det er dog værd at bemærke, at ved køreprøver skal man kunne lave en parallelparkering, hvor dækkene er maksimalt 30 centimeter fra kantstenen. Dette kan derfor bruges som en huskeregel, når man parkerer sin bil.

Anbefalet til dig