Hvornår stopper regnen? DMI har en prognose klar

02/04/2024

Nicolai O. Haugsted

Foto: Shutterstock
Mandag og tirsdag kommer til at stå på massive mængder vand - men hvad med resten af ugen?

Mest læste i dag

Danmark står over for en sand rutsjebanetur i vejret den kommende uge, hvor landet vil opleve alt fra våde og kolde dage til en betydelig opvarmning, som meteorologerne hos DMI beskriver som "temmelig varm luft for årstiden" fra syd.

Den spændende - og våde - vejrudvikling kommer, efter et lavtryk over den vestlige del af Nordsøen trækker op mod nord, bringende med sig regnfronte, der vil bevæge sig op over Danmark fra syd.

Allerede mandag eftermiddag og aften kan danskerne forvente regn, som ventes at blive hængende over landet indtil onsdag.

Med op til 50 mm regn indenfor 24 timer på visse steder, kan dette skabe våde og grå dage, der kræver paraply og varmt tøj. Men hold fast, for vejret tager en dramatisk drejning midt på ugen.

Efter regn kommer sol, og det bliver ikke bare en smule varmere. Temperaturene vil stige markant lørdag, hvor de kan nå op til 18 grader, hvilket er usædvanligt lunt for årstiden. Dette skifte skyldes flere lavtryk, der bevæger sig op over Nordsøen fra sydvest, som vil bringe perioder med regn, men også varmere luftstrømme.

Onsdagens vejr byder på en blanding af lidt regn på Bornholm, mens resten af landet kan nyde tørvejr og måske endda lidt sol, inden skyerne igen samler sig.

Torsdag og fredag vil landet opleve skyet vejr med regn eller byger og blæsende forhold langs kysterne.

Men så sker miraklet: Lørdag klarer det op med sol og temperaturer, der kan få de fleste til at droppe vinterjakken for en stund.

Søndagen fortsætter trenden med sol og mildere vejr, selvom der kan forekomme lidt regn og byger. Ugen afrundes med "en smule ustadigt, men fortsat ret lunt" vejr mandag og tirsdag, hvilket indikerer, at den varme luft fra syd vil holde sit greb om Danmark lidt endnu.

Meteorologerne advarer dog om, at mens den overordnede vejrudvikling ser sikker ud, er der stadig usikkerhed omkring den præcise timing og mængder af nedbør. Så mens du måske kan pakke vinterfrakken væk, er det klogt at holde paraplyen inden for rækkevidde. Uanset hvad bringer denne uges vejrudsigter noget for enhver smag – fra regnhygge til solskinsdage, der lokker udendørs.

Anbefalet til dig