Hyldest til Hugo Helmig på årsdag for hans død: Ny single ude

Af: Mie M.B

|

23/11/2023

Foto: YouTube
Foto: YouTube
Popsangerinde udgiver sang til ære for sin fætter

Mest læste i dag

Popsangerinden Clara Toft Simonsen, bedre kendt som Saint Clara, markerer årsdagen for sin fætter Hugo Helmigs død den 23. november ved at udgive sangen ”Boys Don’t Cry” til hans ære. I en rørende episode af DR-podcasten ”Hvem er…”, ledet af Pelle Peter Jencel, deler Clara sin livshistorie og reflekterer over det seneste år, der har været fyldt med både succes og sorg. Det skriver Se og Hør.

Clara er midt i en periode med musikalsk optur, samtidig med at hun og hendes familie har oplevet tabet af Hugo Helmig, der døde i en alder af kun 24 år. I podcasten beskriver Clara det øjeblik, hun fandt ud af Hugos død og den uge, hvor ingen vidste, at han var gået bort. Hun deler også, hvordan musik har været hendes terapeutiske ventil gennem svære tider. 

Efter Hugos død valgte Clara at fortsætte med at lave musik som en måde at holde sig selv i gang og undgå at fordybe sig for meget i sorgen. Clara og Hugo delte en fælles passion for musik, og de oplevede begge det unikke pres og forventninger, der følger med deres efternavne. Clara indrømmer i podcasten, at de desværre ikke talte åbent om det, og hun fortryder, at de ikke delte mere omkring de udfordringer, de begge stod overfor som kunstnere.

Du kan lytte til Saint Claras optræden med sangen til Vig Festival herunder:

Anbefalet til dig