I 2009 var Mikkel Hansen korthåret: Her er hans overraskende årsag til at have langt hår

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Der er en god grund til, at Mikkel Hansen har langt hår.

Mest læste i dag

Når du tænker på Mikkel Hansen, danner der sig helt sikkert et billede af en langhåret mand med pandebånd i dit hoved.

Selvom den danske landsholdsback har haft langt hår i mange år nu, så er det alligevel ikke alle, der kender hans særlige årsag til det.

For sådan en har han nemlig. 

Det skriver BILLED-BLADET.

Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at Mikkel Hansens lange lokker ikke altid har været der. I 2009 var han nemlig helt korthåret, men som ungdomsspiller havde han også perioder med det lange hår.

Mikkel Hansen, der tidligere har opnået titlen som verdens bedste håndboldspiller, afviste i 2018 over for Jyllands Posten, at hans hårpragt er et udtryk for forfængelighed. I samme ombæring løftede han sløret for, hvorfor han egentlig har langt hår:

"Jeg fik en masse stryg, da jeg som ung spiller i GOG havde langt hår, farvet pandebånd og lidt for meget selvtillid. Men selvom mange tror det, er der for mig intet kommercielt, overtro eller image af en slags i at have langt hår. Det fungerer bare bedst sådan. Mit hår er tykt, og det vokser ekstremt hurtigt, så en kort frisure ville kræve mange ture til frisøren. Hvis jeg en dag vil have kort hår, klipper jeg det bare af", udtalte han.

Mikkel Hansens lange hår, der ofte har selskab af et pandebånd, når han er på banen, er dermed mere en funktionel løsning end et stilvalg.

Denne pragmatiske tilgang til hans udseende er et tydeligt tegn på, at selv de største sportsstjerner sommetider træffer personlige valg baseret på simpel bekvemmelighed snarere end det offentlige image.

Selvom han har eksperimenteret med kortere frisurer gennem årene, er det den lange manke, som er blevet hans signatur.

Dette understreger, at selvom sportsverdenen ofte kan virke overfladisk med fokus på udseende og branding, er der stadig plads til at personlige valg ikke nødvendigvis skal være et statement.

Ved EM i 2024, som løber af stablen i øjeblikket, viser Mikkel Hansen endnu en gang, at talent og personlig stil kan gå hånd i hånd, selv når stilen er dikteret af praktiske årsager frem for ren forfængelighed.

Anbefalet til dig