I 2030 sker det: Volkswagen-bilmærke lukker

16/06/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det er nu bekræftet at produktionen stopper.

Mest læste i dag

Volkswagen-koncernen har bekræftet, at mærket Seat vil afslutte sin bilproduktion i Spanien inden 2030. Men selvom bilproduktionen stopper, vil Seat-navnet fortsætte som en mobilitetstjeneste, der fokuserer på delebils-tjenester.

Tidligere denne måned annoncerede Seat, at de vil give modellerne Leon, Arona og Ibiza en ansigtsløftning. Dette skulle hjælpe med at holde bilerne konkurrencedygtige på markedet i yderligere fem til seks år. Efter dette vil Seat dog ikke fortsætte som et bilmærke, og de vil heller ikke fokusere på at bygge elbiler til privat brug.

Seat-navnet vil blive genoplivet, men denne gang ikke som en bilproducent. Det vil i stedet blive anvendt til en delebils-tjeneste, som vi er bekendt med her i Danmark. Det forlyder, at Seat allerede tester denne nye mobilitetstjeneste i Barcelona.

Cupra er kommet for at blive

Det er værd at bemærke, at mens Seat gennemgår denne transformation, vil søstermærket Cupra, som blev etableret i 2018, forblive urørt af Volkswagen-koncernen. Faktisk har Volkswagen planer om at udvide Cupra's modelprogram i de kommende år.

På nuværende tidspunkt er det uklart, hvad denne omstrukturering vil betyde for de ansatte inden for Volkswagen-koncernen og specifikt hos Seat. Med lukningen af Seat som et bilmærke, er det usikkert, om der vil være nogen afskedigelser.

Anbefalet til dig