I dag får vi svar: Mette Frederiksen holder pressemøde fredag

Nyheder
Fredag holder regeringen pressemeddelelse. Foto: Shutterstock
Fredag holder regeringen pressemøde.

Lige nu læser andre også

Et af de tilbagevendende spørgsmål og til tider stridspunkter siden Danmark påbegyndte sin genoplukning har været, hvad der skal ske med de danske grænser. Dagligt har debatindlæg og interviews med sommerhusudlejere, campingpladsindehavere og andre aktører i turismeindustrien fyldt avisernes spalter. Tursimen - især de dele, der er afhængige af udenlandske besøgende - er en af de brancher, som coronaen er gået særligt hårdt ud over. 

Derfor har man også med stor spænding imødeset, hvornår statsminister Mette Frederiksen (S) tiltænker at åbne grænserne igen. 

Grænselukningen har altså på alle måder været et emne, der har vakt debatten til live siden grænserne blev lukket 14. marts. Hidtil har meldingen været, at grænserne i hvert fald ville være lukket fremtil 31. maj. Og nu nærmer skæringsdatoen sig med hastige skridt. 

Her taler hun

Det er ikke kun fra dansk side, at statsministeren er blevet presset på spørgsmålet om, hvornår grænsen åbner igen. Vores nabolande Sverige og Tyskland har også udvist en ivrighed for, at få løftet bommene. De tre lande har grebet virussen vidt forskelligt an. Sverige har kørt med minimal nedlukning under coronaen. Her har det fx stadigvæk været muligt at gå en tur til frisør eller få sig en kold øl på en bar. 

Fredag er uvisheden dog slut. Statsminister Mette Frederiksen har hele tiden sagt, at regeringen denne dag vil præsentere sin grænseplan. Hvornår præcis at vi kan se frem til at høre fra statsministerne vides endnu ikke. Udenrigsministeriets presseteam har overfor Ekstra Bladet bekræftet, at regeringen vil indkalde til pressemøde i løbet af fredagen. Præcis hvornår er endnu uvist. 

 

Anbefalet til dig