I dag falder elprisen til laveste niveau i næsten 6 uger

18/09/2023

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock.com
Elpriserne er helt i bund i dag.

Mest læste i dag

Selvom vejret måske ikke indbyder til udendørs aktiviteter i dag, så er det ideelle tidspunkt at at sætte elbilen til opladning, tænde for alle el-apparater eller lave en stor omgang mad i ovnen.

Årsagen er det blæsende vejr, som giver masser af næring til vindmøllerne, og det betyder, at strømmen i din stikkontakt er meget billig.

Faktisk er der ifølge TV 2 tale om den laveste pris i næsten seks uger, da man skal helt tilbage til 9. august for at finde billigere strøm.

I tidsrummet frem til klokken 17 forventes det, at den rene elpris i din stikkontakt vil ligge mellem 0.08 og 0.28 kroner per kilowatt-time. Desværre så er der jo også afgifter på din strøm, og derfor er priserne selvfølgelig højere.

Det betyder, at det her vil koste mellem 1.09 og 1.29 kroner pr. kilowatt, men det i sig selv er stadig en rigtig billig pris i forhold til normalt.

Foto: Elberegner.dk

Som det ses i ovenstående graf fra Elberegner.dk, vil elprisen faktisk være lav hele dagen.

Den højeste pris forventes mellem klokken 20 og 21, hvor man får lov til at betale 0,76 kroner per kilowatt-time. Samlet set vil dette resultere i en pris på 1.77 kroner pr. kilowatt-time.

Dette er igen heller ikke særligt dyrt, så hvis du skal bruge strøm i dag, så er det bare med at få det gjort.

Anbefalet til dig