I dag hæves forsamlingsforbuddet

08/07/2020

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock.com
Fra i dag må vi samles flere sammen.

Mest læste i dag

De seneste mange måneder har budt på helt nye måder at være sammen på - da vi skal passe godt på hinanden ved at holde afstand. Vi har derfor heller ikke måtte samles særlig mange sammen, men gradvist er der løbende blevet justeret på reglerne for os. 

Den 8. juni valgte man at hæve forsamlingsforbuddet på offentlige steder til 50, og dengang planlagde man også en opjustering af det forbud, som netop træder i kraft i dag onsdag den 8. Juli, det skriver justitsministeriet i en pressemeddelelse på deres hjemmeside. 

Det betyder at vi fra i dag, må samles helt op til 100 personer. 

Hvis tallene går den rigtige vej, vil der allerede om en måned, blive lavet endnu en justering. Det betyder at hvis alt går vel, så må vi om en måned - den 8. August, samles helt op til 200 personer. 

Men selvom det går den rigtige vej og vi nu må samles flere personer, så betyder det ikke at vi skal stoppe med at passe på os selv og hinanden. Det er vigtigt at vi fortsat holder afstand - for risikoen for at blive smittet er naturligvis væsentligt større, når vi befinder os i større forsamlinger.

“Der er stadig virus i omløb, og langt den største del af befolkningen er modtagelige over for virus. Jo flere man samles, jo vigtigere er det at holde en god afstand og en god håndhygiejne,” fortæller Lars Østergaard, der er ledende overlæge på Skejby Hospital ifølge Ekstra Bladet.

 

Mest læste

Anbefalet til dig