DMI melder ud: I dag kan blive årets første sommerdag

Foto: Pixabay
Temperaturen kan snige sig op på 25 grader.

Mest læste i dag

Ifølge DMI kan sommeren officielt melde sin ankomst i dag, selvom kalenderen stadig viser maj. Meteorologer forventer temperaturer, der kan nå op omkring 25 grader, hvilket i meteorologisk forstand betegnes som en sommerdag.

Det skriver Ekstra Bladet.

“Varmen fortsætter, og vi er stadig heldige at have en næsten skyfri himmel landet over. Det betyder også, at vi måske kan se frem til årets første meteorologiske sommerdag,” udtaler Klaus Larsen, vagthavende meteorolog ved DMI.

I går nåede temperaturen op til 24,9 grader i Stauning i Vestjylland, hvilket derfor var tæt på at kvalificere sig som en sommerdag.

I dag forventes de højeste temperaturer igen i Vestjylland, hvor den manglende østlige vind bidrager til varmere vejr sammenlignet med de østlige kystbyer.

Den stigende varme kan få mange til at overveje at indlede badesæsonen, skønt vandtemperaturerne stadig er lave.

"Man skal være frisk, hvis man hopper i vandet. Havvandet er typisk lidt længere tid om at varme op, så temperaturerne vil stadig være nede omkring de 12-13 grader. I lavvandsområderne kan de dog godt ligge lidt højere, og i de vestlige byer kan man også være heldig at opleve en del varmere vand, lyder det fra DMI," tilføjer DMI.

Solbeskyttelse er også afgørende, da uv-indekset i dag når op omkring 5, hvilket ligger i den middelhøje kategori. Det er derfor fortsat klogt at huske solcremen.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig