I dag sker det: Kongehuset afslører stor ændring

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I dag løfter Kongehuset for en stor ændring.

Hvis man i dag besøger Kongehusets hjemmeside, så vil man blive mødt af en helt nydesignet hjemmeside. 

Det afslørede Kongehuset på sin Instagram-profil i går - og i dag kan man nu se den nye store ændring. 

Det danske kongehus fik sin første hjemmeside i midten af 1990'erne og siden er der sket en stor udvikling. 

På hjemmesiden kan danskerne følge med i den royale families kalender, samt følge med i de aktiviteter, som den kongelige familie deltager i. Her deles der nemlig både billeder, tekster og videoer. 

I løbet af de sidste omtrent 25 år har hjemmesiden ændret design fire gange, hvor den seneste var i 2016. 

På Instagram deler Kongehuset blandt andet en række billeder af hjemmesidens designs gennem tiden.

Tidligere i dag er Kongehusets nye hjemmeside blevet lanceret. 

Helt ny fotosamling 

Den nye hjemmeside, der fortsat findes på www.kongehuset.dk, byder på et opdateret og mere brugervenligt design, hvor der fortsat løbende vil blive fortalt om den kongelige families mange opgaver og aktiviteter gennem tekster, billeder og videoer. Hjemmesiden giver mulighed for at få både det hurtige overblik og den historiske fordybelse, og ved større begivenheder i Kongehuset er det også på hjemmesiden, at fx gæstelister og menuer offentliggøres først. Desuden kan alle officielle programpunkter tilgås i Kongehusets kalender, der findes på hjemmesidens forside.

Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse. 

Derudover byder hjemmesiden på en ny digital database kaldet ”Den Kongelige Fotografisamling” der indtil videre giver adgang til cirka 10.000 fotos H.M. Dronningens Håndbibliotek

Håndbibliotek. Billederne omfatter både fotografier, der er indkøbt eller givet til medlemmer af den kongelige familie gennem årene samt private fotografier og fotoalbums, hvor det ofte er den kongelige familie selv, der har fotograferet. Derudover repræsenterer ”Den Kongelige Fotografisamling” et bredt udsnit af fotografiske motiver: fra slotsinteriører og møbler, landskaber og bybilleder til heste, uniformer og udstillinger med videre. Antallet af tilgængelige fotos vil vokse i takt med, at fotografierne i samlingen scannes og registreres. 

På den nye hjemmeside findes der også en ny underside om Dronningens kunstneriske virke. Her er det muligt at dykke ned i Dronningens forskellige kunstneriske områder og blandt andet gå på opdagelse i Majestætens billedkunst, broderier, kirketekstiler og scenografi- og kostumedesign.