I dag sker det: Lemper dansk corona-krav

05/07/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Styrelsen for Patientsikkerhed melder mandag morgen ud

Mest læste i dag

Mandag fortæller Styrelsen for Patientsikkerhed, at nære kontakters nære kontakter - det såkaldte tredje led - ikke længere anbefales at gå i isolation

"Fra og med i dag, mandag d. 5. juli, anbefaler Styrelsen for Patientsikkerhed i forbindelse med smitteopsporing ikke længere isolation af nære kontakters nære kontakter til smittede med delta-varianten. Styrelsen anbefaler fortsat, at man bliver testet på 4. og 6. dagen, så udviklingen kan følges tæt."

Den intensiverede smitteopsporing af delta-varianten har udskudt tidspunktet for variantens dominans. De seneste uger er der imidlertid sket en kraftig stigning i antallet af smittede med delta-varianten, derfor er tiden inde til at ændre strategi, fortæller styrelsen. 

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler fra og med i dag, mandag d. 5. juli, ikke længere isolation af nære kontakters nære kontakter (3. led). Det gælder også for personer, der aktuelt er i isolation som tredje led til en smittet.

Vækker bekymring

Styrelsen for Patientsikkerhed fortæller, at de mange smittede med delta-varianten nu betyder, at det ikke giver mening at isolere ud i tredje led. 

”Vi følger fortsat udviklingen af delta-varianten tæt, men når antallet af smittede med delta-varianten er så højt, som det er nu, er der ikke længere proportionalitet i at isolere ud i tredje led. Derfor ændrer vi fra og med i dag vores anbefalinger. Vi anbefaler dog fortsat, at man som nær kontakt til en nær kontakt bliver testet på 4. og 6. dagen”, siger Anette Lykke Petri, direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed.

Delta-varianten vækker bekymring, fordi den er 50 % mere smitsom end alpha-varianten, der indtil nu har været den dominerende. Derfor har sundhedsmyndighedernes strategi indtil nu været at forsinke udviklingen af delta-varianten, så flest muligt kunne nå at blive vaccinerede, inden varianten blev den dominerende.

 

Anbefalet til dig