I dag sker det: Rema 1000 med mærkbar ændring i alle butikkerne

03/04/2024

Nicolai O. Haugsted

Foto: Shutterstock
Læg mærke til det, næste gang du besøger din lokale Rema 1000.

Mest læste i dag

En tur gennem kølediskene i Rema 1000 afslører en farverig nyhed, der signalerer et ambitiøst skridt mod en grønnere fremtid.

Kæden har skiftet de traditionelle sorte kødbakker ud med en ny, øjenfaldende lysegrøn variant.

Det skriver B.T.

Tiltaget er ikke blot et farveskift, men en del af en større strategi om miljøbevidsthed og genanvendelse.

Jonas Garly Sørensen, kategorichef hos REMA 1000 Danmark A/S, udtaler:

"I Rema 1000 er miljøhensyn en vigtig faktor i de beslutninger, vi hver dag træffer. Derfor er det også et vigtigt skridt i den rigtige og mere miljøvenlige retning, at vi nu ændrer farven på vores kødbakker."

Udspillet underbygger kædens engagement i bæredygtighed og genanvendelse, hvor 90 procent af bakkerne allerede er fremstillet af genanvendt plast.

Udover det æstetiske giver det grønne valg praktisk mening. Sort plast har længe været en udfordring for affaldssorteringssystemerne, som har svært ved at genkende og dermed genanvende materialet effektivt.

"Vi er blevet opmærksomme på, at sorteringssystemerne hos modtagerne af husholdningsaffald har svært ved at genkende de sorte emballager. Med lanceringen af den transparente, grønne farve gør vi det lettere for systemerne at genkende de brugte kødbakker (...) Og dermed øger vi sandsynligheden for at plasten genanvendes til nye kødbakker," forklarer Jonas Garly Sørensen.

Rema 1000 følger hermed i fodsporene på Coop, som tidligere på året indførte en lignende ændring med samme mål for øje. Denne brancheomfattende bevægelse fremhæver en kollektiv indsats mod en mere bæredygtig detailhandel.

Med årligt salg af 55 millioner kødbakker i Danmark alene, er potentialet for positiv miljøpåvirkning betydelig.

Anbefalet til dig