I dag skete det: POWER vandt retssag over DBU

Af: Ida Hansson

|

20/04/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
POWER har i dag fået medhold i Sø- og Handelsretten i en sag, som elektronik- og hvidevarekæden havde anlagt mod DBU.

Mest læste i dag

I dag kl. 10 faldt der dom i sagen, som elektronikkæden POWER havde anlagt mod Dansk Boldspil-Union (DBU). De to parter mødtes i Sø- og Handelsretten den 27. februar 2023 for at få afgjort, om POWER krænkede DBU's kommercielle rettigheder forud for EM i 2021 eller ej.  

I dommen hedder det blandt andet: ”Retten finder, at det er naturligt, at en detailkæde som f.eks. POWER markedsfører sig i tilknytning til sådanne samfundsbegivenheder, ligesom det f.eks. sker i forbindelse med højtider.” Dagens afgørelse glæder POWERs administrerende direktør, Jesper Boysen.

- Jeg er ikke til at skyde igennem. Jeg elsker, når fornuften sejrer, og det må jeg sige, at den har gjort i dag. Nu står det sort på hvidt, at POWER ikke har krænket DBUs selvbestaltede regler i sin markedsføring. Og at DBU ikke har patent på Dannebrog, ordet ”fodboldfest” og farverne rød og orange. Det har stor, stor betydning for os her i POWER, men også for mange andre danske virksomheder, som har været i kløerne på DBU, siger Jesper Boysen.

Som en del af retssagen havde POWER også nedlagt påstand mod DBU om krænkende udtalelser i forbindelse med et radioprogram, hvor DBUs daværende kommercielle direktør udtalte sig om POWER. Den del af sagen var retten ikke enig i.

- Det lever jeg fint med. Sagen om de krænkende udtalelser var meget sekundær set med mine øjne. Det vigtige er her, at vi - og DBU - nu har rettens ord for, at vi ikke har overtrådt markedsføringsloven eller har krænket DBUs rettigheder. Det får kæmpe betydning – ikke bare for os, siger Jesper Boysen i en pressemeddelelse.

En vigtig afgørelse for hele branchen
Retssagen handlede netop om, hvorvidt POWER måtte bruge dannebrogsflaget, ordet ’fodboldfest’ og en orange POWER-trøje (som DBU mente var rødlig) i sin markedsføring op til EM i fodbold i sommeren 2021. DBU sagde nej og krævede en erstatning på 1 mio. kroner som en del af sagen, der var anlagt af POWER for at få endelig afklaring.  

- Vi lagde sag an mod DBU, da vi er et professionelt og seriøst drevet firma – og vi kan ikke have, at der hersker tvivl om, hvorvidt vi overholder gældende lovgivning. DBU kunne ikke give os præcis svar på, hvor vi i vores markedsføring skulle have overtrådt gældende lovgivning. Derfor ønskede vi rettens afklaring. Og den har vi nu endelig fået, fortæller Jesper Boysen, administrerende direktør i POWER.

Jane Frederikke Land fra LIGA LAW var POWERs advokat i sagen. Hun mener, at dagens afgørelse får stor betydning for alle virksomheder, der arbejder med markedsføring. 

- Jeg er selvfølgelig virkelig glad ikke kun på min klients vegne, men på vegne af alle, der arbejder med markedsføring, fordi de nu ikke får indskrænket deres mulighed for at markedsføre sig. Kommercielle rettigheder – også DBUs - skal beskyttes, men der skal også være en grænse, og den har retten i dag slået fast. Derfor bliver det nemmere for hele branchen at agere fremover, siger Jane Frederikke Land, advokat i LIGA LAW.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig