JYSK deler trist meddelelse

Nyheder
Foto: ArDanMe / Shutterstock.com
JYSK har god grund til at være stolte.

Lige nu læser andre også

I dag markerede JYSK to store milepæle i Ukraine med åbningen af sin butik nummer 100 i Chernivtsi i det sydvestlige Ukraine og 20-års jubilæum for JYSK i landet.

Den første JYSK-butik åbnede i Ukraine i oktober 2004 som en franchisebutik, og i 2012 overtog JYSK franchiseforretningen med ti butikker.

I dag blev åbningen af butik nummer 100 fejret med gode tilbud til kunderne på skandinaviske kvalitetsprodukter indenfor bolig og indretning og donationer til velgørende organisationer.

Sådan skriver JYSK i en pressemeddelelse.

"Vi er stolte af at nå disse to vigtige milepæle for JYSK i Ukraine og især for den standhaftighed, som vores ukrainske kolleger viser. Vi tror på, at der er en fremtid for Ukraine, og vi vil gerne støtte genopbygningen landet ved blandt andet at sikre lokale jobmuligheder. Vi ser meget frem til at kunne fejre vores milepæle i landet med vores kolleger efter krigen,” siger Rami Jensen, President & CEO i JYSK.

Investeringerne fortsætter trods krig

Siden den russiske invasion af Ukraine i februar 2022 har JYSKs førsteprioritet været sikkerheden for sine 880 ansatte i Ukraine. Det sker blandt andet ved at lukke butikkerne under luftangreb og sikre, at medarbejdere har adgang til beskyttelse.

Samtidig støtter JYSK genopbygningen af Ukraine ved at skabe nye arbejdspladser med åbninger af nye butikker og opgradering af eksisterende butikker.

Siden februar 2022 har JYSK åbnet 20 nye butikker, opgraderet 17 eksisterende butikker til det populære 3.0-butikskoncept og genopbygget seks butikker, der var beskadigede eller ødelagte af russiske bomber.

"Vi tror på vores ukrainske landeorganisation, og vi investerer i en langsigtet tilstedeværelse i Ukraine. Men i øjeblikket kommer omsætning og indtjening i anden række i forhold til vores medarbejdere og deres sikkerhed i denne her tragiske situation i landet. Vi har tillid til, at de ved bedst, hvad der er muligt i Ukraine, og hvad der er det rigtige at gøre. Vi er meget imponerede over deres vilje til at fortsætte med at ekspandere og deres hårde arbejde og dedikation til JYSK,” siger Rami Jensen, President & CEO i JYSK.

Trist meddelelse

Af JYSKs 880 ukrainske medarbejdere er 70 blevet indkaldt til værnepligt. Tre har på tragisk vis mistet livet i krigen.

Som en del af støtten til den ukrainske JYSK-organisation, betaler JYSK fuld løn til medarbejdere, der er sendt i krig, og donerer møbler og andet tilbehør til boligen til medarbejdere, der har mistet deres hjem på grund af krigen.

Desuden har JYSK doneret 11 mio. kr. til blandt andet krigsveteraner og velgørenhedsorganisationer i landet.

JYSK lukkede sine 13 butikker i Rusland og forlod landet permanent i marts 2022 på grund af invasionen af Ukraine.

Anbefalet til dig