I morgen sker det: Coronavaccine testes på mennesker

22/04/2020

Christian Granhøj Skouboe

Torsdag sættes testen i gang. Foto: Shutterstock
Torsdag starter et forskerhold forsøg på mennesker.

Mest læste i dag

Ifølge tv-stationen BBC så begynder forskere på Oxford University at teste en ny vaccine på mennesker. Håbet er, at vaccinen vil være effektiv mod coronavirus. Det udtaler den britiske sundhedsminister Matt Hancock til BBC. 

Verden over arbejder forskere på at finde en kur, der kan sætte coronavirus skakmat eller lindre symptomerne for de mennesker, der er blevet smittet. Sundhedsministeren fortalte til tv-stationen, at den kamp også har højeste prioritet for britiske regering. 

Derfor glæder det også Matt Hancock, at forrskere på det hæderkronede engelske universitet nu sætter forsøgene i gang. 

Lang vej endnu

Sundhedsministeren siger nemlig, at der er stadig meget at gøre. Det er ikke lige sådan, at få en vaccination til det punkt, hvor den rammer markedet. Vaccinen skal testes igennem, myndighederne skal kigge forskerne over skuldrene, den skal godkendes og endelig fremstilles og distribueres. 

Nyhedsbureauet Ritzau har talt med Lars Østergaard, som er ledende overlæge på Skejby Hospital samt professor på Aarhus Universitet. Han fortæller, at selvom det er en god nyhed fra England, er det endnu ikke tid til at finde champagne og kransekage frem. 

"Man kan ikke regne med, at det nødvendigvis er den her vaccine, der skal redde os. Den er en af mange, der afprøves rundt omkring i verden. Den har ikke nogle særlige fortrin. Men jeg synes, at det er fantastisk, at vi på så kort tid efter at have lært virusset at kende kan lave vaccineforsøg på mennesker. Der er gang i mange ting derude, og det er lovende for fremtiden," fortæller Lars Østergaard.

 

Anbefalet til dig