I morgen sker det: Disse danskere får 2.000 skattefrie kroner

Af: Thea Andersen

|

09/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er du blandt de 300.000 danskere, der modtager en dejlig skattefri 'check' fra staten i morgen.

Mest læste i dag

Rigtig mange danskere har ventet spændt på, hvornår der vil falde lidt ekstra penge til dem.

Forrige år blev politikerne på Christiansborg nemlig enige i, at der skulle udbetales et ekstra engangsbeløb på 2.000 skattefrie kroner til en særlig gruppe danskere.

Helt præcist der er tale om 300.000 danskere som er på førtidspension, seniorpension, tidlig pension, efterløn eller fleksydelse.

Kan du nikke genkendende til ovenstående, så vil du nok kunne forvente, at der tikker 2.000 kroner ind på din kontor fra i morgen.

Beskæftigelsesministeriet har nemlig bekræftet i en pressemeddelelse, at der udbetalingen af pengene vil finde sted den 10. januar.

Det er op til en selv at holde øje med, om man modtager pengene fra staten. De 2.000 kroner vil blive sat ind på ens NemKonto, og der vil ikke blive sendt nogen besked til modtageren.

Derfor risikerer du ikke at få penge

Selvom du har kunne nikke genkendende til ovenstående, så er der en ekstra lille ting, der skal være opfyldt. Du skal nemlig have været på en af de ovenstående pensioner/ydelser senest marts 2022. Er du eksempelvis først blevet førtidspensionist, efterlønner eller noget helt tredje i april 2022, så vil du altså ikke få de 2.000 kroner.

Beløbet på 2.000 kroner er skattefrit, og de vil ikke blive modregnet i andre offentlige ydelser.

Hvis du har spørgsmål til din udbetaling, så kan du kontakte ATP, som står for udbetalingen af de 2.000 kroner. Du kan kontakte dem på tlf.d 70 12 80 56.

Anbefalet til dig