I nød i dansk park: 'Tag dit affald med dig'

14/05/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Dyrenes Beskyttelse
Nu løfter dyreværnsorganisationen Dyrenes Beskyttelse pegefingeren.

Mest læste i dag

I starten af april kom der opkald til 1812 fra universitetsparken i Århus. En fugl var blevet spottet med fiskesnøre om benene og kredsformand Michelle pakkede derfor bilen med det samme, og kørte ud for at prøve og befri fuglen.

Det fortæller Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse. 

"Det sker ofte, at de frivillige kredsformænd i Dyrenes Beskyttelse bliver kaldt ud for at hjælpe fugle der er viklet ind i snor, affald eller på anden måde kommer i problemer pga. menneskeskabte ting i naturen," skriver Dyrenes Beskyttelse, inden de fortsætter:

"I starten af april blev der set en fugl i Universitetsparken i Århus, som var viklet godt og grundigt ind i en fiskesnøre. Heldigvis var der en kvinde som så fuglen og fik ringet til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812."

En udfordrende redning

Dyrenes Beskyttelse iværksatte straks en redningsaktion. 

"Kredsformand Michelle skyndte sig at pakke sin bil, og køre afsted mod Universitetsparken. Da hun nåede frem, kunne hun se at fuglen var en grønbenet rørhøne, og dens ben var næsten snøret helt sammen pga. fiskesnøren. Til trods for fuglens midlertidige handikap, viste det sig dog, at blive sværere end først antaget, at hjælpe fuglen."

Det endte med, at kredsformanden måtte gemme sig for fuglen. 

"På trods af fiskesnøren, var rørhønen hurtig. Hver gang kredsformand Michelle nærmede sig, hoppede den hurtigt ud i søen og forsøgte at flygte. Det tog derfor utrolig lang tid, hvor rørhønen stak af hver gang den var lige ved at blive indfanget. Til sidste gemte Michelle sig bag et træ, og ventede indtil rørhønen hoppede op på bredden. Hun hoppede derfra hurtigt frem og fik kastet et net over fuglen."

"Hendes tålmodighed viste sig at give pote! Den grønbenede rørhøne var indfanget og kunne nu befries for fiskesnøren," fortæller Dyrenes Beskyttelse.

Den lille grønbenede rørhønes ben var fuldstændig viklet ind i fiskesnøre. Michelle måtte derfor ganske forsigtigt klippe snøren af og derefter tjekke at fuglen var uskadt. Det var den heldigvis og den blev derfor genudsat med det samme.

Husk dit affald

På baggrund af hændelsen minder dyreværnsorganisationen de borgere, der færdes i naturen, om, at de skal huske at tage deres affald med sig. 

"Hvorvidt fiskesnøren er blevet smidt i naturen, kan vi ikke sige med sikkerhed, men det er vigtigt at huske at tage sine ting med sig og sørge for at affald ender sikkert i en skraldespand," understreger Dyrenes Beskyttelse, inden de fortsætter:

"Heldigvis klarede denne rørhøne sig, men hvert år kommer mange fugle i knibe pga. affald i naturen. Husk derfor altid at tage dit affald med dig."

 

Anbefalet til dig