I tvivl om julegaven: Her er 5 grønne og geniale julegaver-ideer

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Her får du fem geniale julegaveideer.

Lige nu læser andre også

Det kan føles umuligt at forkæle et vaskeægte havemenneske juleaften, når haven ligger brun og bar hen. Men det er faktisk ikke så svært. Tværtimod er vinteren den tid på året, hvor havemennesker dyrker have fra lænestolen – såkaldt ’armchair gardening’ – og lægger planer for en ny sæson i haven med forberedelse af blomstrende bede og afgrøder til køkkenhaven. Den store interesse mærkes tydeligt i Haveselskabet – en landsdækkende non-profit forening, der arbejder for at udbrede haveviden og haveglæde – som derfor har samlet de mest populære julegaver, som haveejere over hele landet ønsker sig og forærer hinanden.

Sådan lyder det fra Haveselskabet i en pressemeddelelse. 

Havedagbog med evighedskalender   

En personlig havekalender, som – selvfølgelig! – kan tåle at komme med i haven i al slags vejr, og som kan bruges år efter år. Her er sider til at tegne haveplaner, lave tjeklister og føre dagbog over f.eks. frost og regn. Indeholder 12 kraftige plastlommer til frøposer, sider til egne noter og tjekliste med det, man skal huske i haven hver måned. 

Haveselskabets “Mit Haveår”, 299 kr. 

Gulerødder, kål og radiser – direkte fra jord til bord 

Der er noget helt særligt ved selv at lægge de første frø i foråret og i den tidlige sommer høste de første gulerødder og kartofler og servere frisk salat for familie og venner. Haveselskabets Køkkenhaveskole er en onlineskole for både nybegyndere og erfarne havedyrkere, hvor du lærer fra eksperterne og får styr på hele processen fra jord til bord. Med Køkkenhaveskolen kan grøntsagsskuffen fyldes med høst fra egen have.

Køkkenhaveskolen, 2.000 kr. (prisen inkluderer et års medlemskab af Haveselskabet og 10 numre af magasinet Haven).

Den vigtigste bog om roser

Hvordan skal de plantes, hvor skal de beskæres, og hvornår skal de gødes? Med 500 forskellige historiske roser i sin have på Sydsjælland ved Peter Ørum Scherg, hvad han taler om. “Jeg har selv savnet en bog, der i en uhøjtidelig tone giver gode råd om at dyrke disse skønne planter. Her giver jeg mine erfaringer videre, men uden at advare om død og ødelæggelse, hvis man ikke følger alle de rosenråd, der findes,” siger han.

Peter Ørum Scherg: Rosenglæde, 299 kr

Pluk selv-buketter til bordet

At kunne gå ud i haven, høste smukke blomster og binde skønne buketter er en drøm for mange – og det kan hurtigt blive til virkelighed. Haveselskabets skærehaveskole er et digitalt undervisningsforløb, hvor eksperter underviser i alt fra forkultivering og prikling til udplantning, pleje og i at skabe vidunderlige buketter. For det, der svarer til fem fine buketter fra blomsterhandleren, kan du sommeren igennem selv binde stribevis af store buketter fra egen høst.

Skærehaveskolen, 1.500 kr. (inkluderer et års medlemskab af Haveselskabet og 10 numre af magasinet Haven). 

Nye græsgange – ganske gratis

Græsset er altid grønnere i naboens have … eller måske er det længere, vildere eller erstattet af køkkenhave? Til sommer bliver det muligt selv at tjekke. Her åbner haveejere over hele landet lågen og inviterer nysgerrige sjæle indenfor under Haveselskabets årlige havefestival. Mange åbne haver har også små boder med frø, stiklinger og overskydende planter, som gør det muligt at købe lokalt og bæredygtigt ind til haven. Læg en invitation til en du holder af under juletræet og glæd jer til en udflugt, hvor I sammen kan få inspiration i vidunderlige og vidt forskellige haver over hele landet. Haveselskabets havefestival foregår 17.-18. august, men flere haver holder åbent fra foråret eller efter aftale – mange med gratis adgang.

Gå på opdagelse og find spændende haver over hele landet på Haveselskabet.dk/abne-haver

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig