I weekenden slår forlystelsesparkerne dørene op: Dette skal du huske

25/03/2021

Sarah Steenfeldt

I weekenden slår mange af Danmarks forlystelsesparker igen dørene op, men der er dog visse ting, der er vigtige at huske på. Foto: Shutterstock
På lørdag åbner dørene igen for gæster, i mange af landets forlystelsesparker. Der er dog vigtige ting, som gæsterne skal huske på.

Mest læste i dag

I månedsvis har der været lukket ned i landets forlystelsesparker - og om blot få dage, kan de langt om byde gæsterne velkommen igen.

Det bliver symbolet på Danmarks åbning mod normalen, lyder det fra Tivoli, der er en af de forlystelsesparker, der åbner i weekenden.

Der er sikkert også allerede mange familier, der planlægger snart at besøge forlystelsesparkerne, nu hvor påskeferien står for døren.

Foreningen af Forlystelsesparker (FFD) beretter, at mange af medlemmerne slår dørene i forbindelse med påsken. Det skriver FFD i en pressemeddelelse.

”Der er ingen tvivl om, at vi har savnet gæsterne, og vi glæder os til at byde dem velkommen til både nye og velkendte oplevelser. Åbningen sker selvfølgelig på de præmisser, der er udstukket fra myndighederne og derfor åbner vi i første omgang de udendørs forlystelser. Senere i april og maj åbner de indendørs forlystelser og spisesteder, hvis genåbningsplanen holder” lyder det fra sekretariatschef i FFD, Kristian Nørgaard.

Der er dog også lige en vigtig ting, at være opmærksom på, hvis man beslutter sig for et besøg i en af parkerne.

Vaccine giver ikke adgang

For at få adgang skal gæsterne fremvise en negativ COVID-test, der maksimalt er 72-timer gammel. Børn under 15 er undtaget, og en vaccine er endnu ikke adgangsgivende.

”Det her med tjek af COVID-test er jo også nyt for parkerne, og ambitionen er at lave et entréforløb, som er så gnidningsfrit som muligt. Desværre gælder et gennemført vaccinationsforløb endnu ikke som adgangsgivende til parkerne, men det regner vi med sker meget snart. Derfor opfordrer vi vores gæster til at huske testen i påsken” fortæller Kristian Nørgaard.

Han tilføjer desuden, at man med mundbind i forlystelserne og tjek ved indgangen har et kontrolleret miljø i parkerne, som FFD også havde håbet kunne muliggøre en åbning af de indendørsforlystelser og restauranterne. Men indtil videre, er spisestederne i parkerne fortsat lukket.

”Der er ingen tvivl om, at vi meget gerne vil give vores gæster den fuldstændige oplevelse. Og efter vinteren og nedlukningen ved vi, at mange higer efter at få nogle gode grin og store smil. Når alle nu kommer med en negativ test, havde vi derfor gerne set, at vi også kunne åbne indendørs forlystelser og restauranter, men det må vente lidt endnu. Derfor er vi også klar til at åbne endnu mere, når mulighederne byder sig,” siger Kristian Nørgaard.

Åbningsdatoer for forlystelsesparkerne

  • Bakken – fredag den 26. marts
  • LEGOLAND – lørdag den 27. marts
  • Knuthenborg Safaripark – lørdag den 27. marts
  • Tivoli – lørdag den 27. marts
  • Tivoli Friheden – lørdag den 27. marts