Ida Auken siger farvel

29/01/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Steen Brogaard
Nu bekræftes det, at den populære politiker Ida Auken er færdig som medlem hos Radikale. Istedet skifter hun til Socialdemokratiet.

Mest læste i dag

Efter nogle år som medlem af Radikale, står det nu fast, at Ida Auken har fundet sig et andet hjem på Christiansborg. 

Rygterne begyndte at svirre tidligt fredag, men i løbet af formiddagen blev det bekræftet, da Socialdemokratiet sendte en pressemeddelelse ud, hvor de erfarne partikræfter byder den nytilkomne velkommen. 

Statsminister Mette Frederiksen (S) fører an. 

"Jeg er glad for, at Ida Auken har valgt at blive en del af Socialdemokratiet. Ida er en erfaren og utrolig dygtig politiker. Hun har de seneste mange år brugt sit politiske liv på at kæmpe for klimaet og miljøet. En kamp, vi deler i Socialdemokratiet," skriver statsminister Mette Frederiksen, inden hun tilføjer: 

"Jeg glæder mig derfor også over, at vi i dag kan byde Ida varmt velkommen i vores folketingsgruppe."

Kan se sig selv i projektet

Dansk politikIda Auken på vej ind i SocialdemokratietLeif Lahn, der er Socialdemokratiets gruppeformand, glæder sig også over, at gruppen nu får et nyt medlem. Det fortæller han. 

"Jeg vil gerne byde Ida Auken velkommen i vores parti og i den socialdemokratiske folketingsgruppe. Ida Auken er en dygtig politiker, har ministererfaring og er en stærk grøn profil. Derfor glæder jeg mig meget over, at hun har valgt at blive medlem hos os."

Selvom Ida Auken har en fortid hos både SF og nu Radikale, så mener Lahn, at skiftet kun kommer, fordi Aukan kan se sig selv som en del af Socialdemokratiet og det projekt, de arbejder for. 

"Jeg er sikker på, at når Ida Auken melder sig ind i Socialdemokratiet, er det, fordi hun kan se sig selv i Socialdemokratiets politiske projekt. Nu glæder jeg mig til, at vi får lov til at lære hinanden rigtigt at kende, og jeg ser frem til, at vi skal arbejde tæt sammen."

 

Anbefalet til dig