IKEA giver ansatte gigantisk julegave

17/12/2019

Christian Granhøj Skouboe

IKEA belønner sine ansatte efter et godt regnskabs-år. Foto: Pixabay
IKEA i Norge følger kædens danske butikkers gode eksempel og giver deres medarbejdere en julegave, som virkeligt kan mærkes.

Mest læste i dag

IKEA Norges 3000 ansatte glæder sig formentlig lidt ekstra til julen i år. IKEA Norge har nemlig bekræftet over for den norske avis Nettavisen, at kæden har tænkt sig at grave dybt i lommerne og give en rigtig god julegave. 

"Alle ansatte, som har arbejdet i mindst seks måneder i streg i løbet af året, får jeg i år en bonus på 113 procent af deres normale løn," fortæller Siv E. Egger Westin, fungerende kommunikationschef i Ikea Retail Norge, til Nettavisen.

Når alt er gjort op, så kommer julegaverne til at koste IKEA Norge i omegnen af 120 millioner norske kroner. Betalingerne vil i snit være rundtregnet 40.000 kroner til hver medarbejder. 

Præcis samme måde greb IKEA Danmark deres bonusordning an tidligere på året. Her varierede satsen også afhængigt af den enkelte medarbejders månedsløn, men procenten var dog en kende højere i Danmark. Her fik medarbejderne nemlig udbetalt 114,28 procent af deres normale løn. 

Medarbejdere belønnes for godt regnskab

Alt andet lige må julegaven fra IKEA Norge siges at være en klækkelig bonus. Det er den også, hvis man sammenligner med de julegaver, som butikskæden tidligere har langet over disken til de norske ansatte. I 2016 og 2017 lå bonus på rundt 12.500 kroner.

"Når vi leverer de gode resultater, så er det takket være medarbejderne, som går på arbejde hver eneste dag. Derfor vil vi gerne give noget tilbage, og bonuserne er en fin metode til at gøre dette på," siger Westin.

Derudover fortæller den fungerende kommunikationschef også, at hun det IKEA Norges seneste regnskabsår var godt - og det må man sige, at hun har ret i. Regnskabsåret, som strækker sig fra september 2018 til august i år, var præget af vækst. Ydermere præsterede kæden - og dens medarbejdere - at øge driftsindtægterne fra 7,9 milliarder året før til hele 8,3 milliarder, som er rekord for koncernen. 

Anbefalet til dig