IKEA har besluttet sig: Nu melder de ud

03/3/22 12:52

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu har IKEA sagt stop.

Mange virksomheder har valgt at lukke ned for salget i Rusland - og det samme gør den svenske møbelgigant nu også.

IKEA har nemlig valgt at de ikke længere vil sælge varer til Rusland og Hviderusland - og det samme gælder importen den anden vej. Derudover skriver Ritzau at leverancer fra underleverandører også vil blive sat på pause. 

Den beslutning vil påvirke omkring 15.000 ansatte - dog er de indtil videre lønsikret de næste tre måneder.

Der er dog undtagelser. Det russiske shoppingcenter ved navn Mega, får lov til at holde åbent. Mega er ejet af IKEA, men holdes åbent for at sikre mad og medicin til russerne.

Lukker mere end 150 butikker

Den svenske tøjgigant lukker nu alle deres butikker i Rusland, hvor de har 155 butikker. 

"H&M Group er dybt bekymrede over den tragiske udvikling i Ukraine og støtter alle de mennesker som lider. H&M Group har besluttet midlertidigt at lukke ned for alt salg i Rusland," sådan lyder det i en pressemeddelelse fra H&M.

"Butikkerne i Ukraine er allerede midlertidligt lukket, for at sikre vores kunder og kollegers sikkerhed. Vi evaluerer løbende situationen," lyder det endvidere fra H&M. 

Til slut understreger H&M at de bekymrer sig for alle deres ansatte verden over.

"H&M Group bekymrer sig for alle ansatte og støtter op om alle dem, som råber på fred. Tøj og andre nødvendigheder bliver doneret af virksomheden. H&M Fondation har også lavet donationer til Red Barnet og UNHCR," afslutter H&M Group pressemeddelelse.