IKEA tilbagekalder produkt: Brug det ikke!

15/11/2022

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock
IKEA tilbagekalder produktet, da der er en risiko for, at det kan briste under brug.

Mest læste i dag

Har du købt en METALLISK espressokande til kogeplade 0.4 l med sikkerhedsventil i rustfrit stål i IKEA? I så fald er det en god idé at stoppe med at bruge den, lyder det fra IKEA Danmark ifølge Dagens.dk.

Den svenske møbelkæde tilbagekalder nemlig et parti af denne espressokande, der har datomærkningerne mellem 2040 og 2204. Årsagen til, at de har valgt at tilbagekalde dem, er, at de kan briste under brug.

Det oplyser IKEA Danmark i et opslag på deres Facebook-side.

Det er ikke en garanti, at den vil briste under brug, men IKEA oplyser, at de tages deres 'produktsikkerhed meget alvorligt'. Af denne grund har de besluttet at tilbagekalde produktet med øjeblikkelig virkning.

"IKEA tager produktsikkerhed meget alvorligt. Derfor tilbagekalder vi METALLISK espressokande til kogeplade 0.4 l med sikkerhedsventil i rustfrit stål med datomærkningerne mellem 2040 og 2204, da der er øget risiko for, at produktet kan briste under brug," fremgår det af pressemeddelelsen.

Det bliver oplyst, at den øgede risiko er et resultat af en ændring af sikkerhedsventilens materiale og konstruktion.

Derfor gælder tilbagekaldelsen også kun for de produkter, der rent faktisk er udstyret med en sikkerhedsventil i rustfrit stål (sølv/grå farve). Øvrige produkter, der er en del af METALLISK-serien er derfor ikke omfatter af denne tilbagekaldelse.

Såfremt du skulle have købt dig en af de espressokander, der er omfattet af denne tilbagekaldelse, kan du få dine penge retur.

Har du købt en METALLISK-espressokande med datomærkningerne mellem 2040 og 2204, kan du derfor henvende dig i et hvilket som helst af IKEAS varehuse. Her kan du få pengene tilbage for købet - det er ikke nødvendigt at have kvittering med.

I pressemeddelelsen fremgår det, at berørte kunder kan henvende sig til kundeservice, såfremt de skulle være i tvivl om noget vedrørende tilbagekaldelsen.