IKEA trækker populært produkt solgt i Aalborg tilbage: Indeholder hormonforstyrrende stof

15/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

IKEA trækker kruset tilbage fra alle kædens forretninger. Foto: Shuttestock
Butikskæden IKEA tilbagekalder et populært krus, som er solgt i kædens forretninger i Aalborg og resten af landet.

Mest læste i dag

IKEA beder alle kunder om at stoppe brugen af produktet kruset kaldet TROLIGTVIS i alle farver. Tilbagekaldelsen gælder kun ”Made in India” udgaven. Produktet kan leveres tilbage til IKEA, hvor du vil få pengene retur. Kvittering er ikke nødvendig.

Nylige tests viser, at det er sandsynligt, at produktet udskiller kemikalier, der overskrider de foreskrevne grænser. 

I en pressemeddelelse om tilbagekaldelsen skriver IKEA selv, at kæden for nyligt har modtaget testrapporter, der viser, at TROLIGTVIS krus ”Made in India” kan udskille mængder af DBP (Dibutylphthalat), der overskrider butikskædens egne krav. Dibutylphthalat bruges typisk til at blødgøre plastisk med.

"IKEA har i mange år haft forbud mod anvendelsen af ftalater i produkter, der er i kontakt med fødevarer, og derfor er kruset blevet salgstoppet, så vi kan efterforske problemet. Det er udgaven ”Made in India”, der er berørt af dette problem, og derfor tilbagekalder vi dette krus, selvom sandsynligheden for sundhedsmæssige følger er ganske lille. Vi sælger fortsat kruset markeret ”Made in Italy”," udtaler IKEA i pressemeddelelsen. 

TROLIGTVIS krus er blevet solgt siden oktober 2019. IKEA beder alle kunder om at stoppe brugen af dette krus markeret ”Made in India”. Du kan returnere varen i et IKEA varehus og få pengene retur. Kvittering for returnering er ikke nødvendig. IKEA slutter meddelelsen af med at beklager ulejligheden.
 

Dette krus tilbagekaldes. Foto: IKEA

Anbefalet til dig