Ikke ansvarligt at sælge: Meny vil udfase denne vare

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Salget udfases senest 1. august.

Mest læste i dag

Længe har det været muligt at købe levende hummere i Meny - men det er snart slut.

Ifølge B.T., der har været i kontakt med Dagrofas kommunikationsdirektør, er man kommet frem, at det ikke ville være forsvarligt at fortsætte salget af de levende hummere.

"Vi vurderer løbende vores sortiment og kigger på, hvordan vi køber ansvarligt ind til det. Og i den forbindelse er vi nået frem til, at vi udfaser salget af levende hummere senest 1. august," udtaler kommunikationsdirektør Morten Vestberg til B.T.

Han kan videre fortælle, at man løbende beslutter, hvad der er ansvarligt at købe ind. En kategori, som en levende hummer altså ikke hører under.

Derfor vil varen blive udfaset.

"Der er jo tale om et levende dyr, så vi har valgt, at dem, der er tilbage, skal sælges ud. Der vil ske en gradvis udfasning, så det kan godt være, at de er væk før 1. august. Det er langtfra i alle vores Meny-butikker, at de bliver solgt," siger kommunikationsdirektøren.

Salget samt tilberedningen af levende hummere har før været rod til kritik, herunder fra Dyrenes Beskyttelse.

På hjemmesiden har de blandt andet skrevet:

"For rigtig mange danskere står der hummer på nytårsmenuen. Hummeren er et af de eneste dyr, vi kan købe levende hos fiskehandleren og i butikkerne. Dyrenes Beskyttelse mener, at det er imod dyrevelfærdsloven at koge en hummer levende, og derfor opfordrer foreningen til, at forbrugerne køber fersk eller frossen hummer."

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig