Ikke i tvivl: Der bør lukkes for rejser ud af København

15/12/2020

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
"Den simpleste løsning ville være, hvis Danmark blev delt ved Storebælt"

Mest læste i dag

Hvis du er en af de mange, der er bosat i København, men har planlagt at rejse ud af hovedstaden for at fejre julen, så kan det meget vel være, at du skal lave dine planer om.  For med kun ni dage til jul vil flere eksperter nu have lukket ned for rejser på tværs af landet, og det gælder især rejser ud af hovedstaden. Det skriver TV 2. 

Professor i eksperimentel virologi ved Københavns Univerisitet, mener at regeringen bør indføre retningslinjer, der forhindrer københavnerne i, at rejse ud af hovedstadsområdet. 

"Den simpleste løsning ville være, hvis Danmark blev delt ved Storebælt – Region Sjælland er også relativt hårdt ramt. En anden mulighed ville være at sige, at man kun må befinde sig 50 eller måske 100 kilometer fra sin bopæl."

"En tredje mulighed ville være at forlange, at alle, der krydsede Storebælt, blev testet for covid-19," siger Allan Randrup Thomsen til TV 2. Han understreger også, at det er op til politikerne at beslutte, og at han ikke ved, om der er kapacitet til at foretage test på den måde.

Opfordring fra overborgmesteren

I en pressemeddelelse, der er sendt ud tirsdag morgen, lyder opfordringen fra Københavns overborgmester, Lars Weiss (S), at alle københavnere begrænser deres sociale liv de kommende uger, så smittekurven kan blive brudt.

Næsten alle af landets kommuner oplever i øjeblikket et bekymrende højt smittetal, men København er nu den kommune, som har flest smittetilfælde i forhold til indbyggertal. Tal fra Statens Serum Institut viser, at der hen over de seneste syv dage er registeret 4.939 smittetilfælde i København og at smitten stiger blandt alle aldersgrupper i hovedstaden. 

”Det er positivt, at så mange bliver testet, og at så mange gør sig umage for at følge myndighedernes anvisninger om afstand og mindre social aktivitet. Men intet tyder desværre på, at de mange tiltag har slået igennem endnu. Derfor opfordrer jeg på det kraftigste til, at vi alle sammen strammer os ekstra an og gør alt, hvad vi kan for at begrænse smitten de kommende dage og henover julen. Også selvom det kræver afsavn for mange af os”, siger overborgmester Lars Weiss (S).

Anbefalet til dig