Ikke længere på Cayx: Kongehuset fortæller nyt om prins Joachim

11/09/2020

Christian Granhøj Skouboe

Prins Joachim blev ramt af en blodprop i hjernen tidligere i år. Foto: Shutterstock
Prins Joachim og familien er ikke længere at finde på Kongehusets franske slot.

Mest læste i dag

Nu er der igen nyt om prins Joachims tilstand. Prinsen, der tidligere på året blev ramt af en blodprop i hjernen, er nu ikke længere at finde på Château de Cayx, hvor prinsen ellers umiddelbart drog hen, da han blev udskrevet fra universitetshospitalet i den franske by Toulouse. Det bekræfter Kongehuset over for BilledBladet

Ifølge hoffet er prins Joachim, prinsesse Marie og deres to fælles børn - pris Henrik og prinsesse Athena - nu tilbage i den franske hovedstad Paris, hvor familien har boet siden prins Joachim forrige år påbegyndte sine studier på et militærakademi i byernes by. Siden blev det oplyst at familien havde valgt byen som fast base, så prins Joachim kunne passe det job som forsvarsattaché, han burde være startet som i begyndelsen af denne måned. 

Den plan satte blodproppen dog en stopper for.

Sådan har prinsen det nu

Netop jobbet som forsvarsattaché har fyldt noget for prins Joachim, fortæller Kongehuset. Det er vigtigt for prinsen, at komme i gang med en hverdag igen. Siden hans blodprop 24. juli har meget af prinsens tid gået med at slappe af, tage det roligt og komme sig oven på både blodprop og operation.

Ifølge Kongehuset har prinsen det dog fortsat godt. 

"Prins Joachim er i fortsat bedring og glæder sig til i løbet af september at påbegynde sin nye funktion som forsvarsattaché," fortæller Kongehuset til BilledBladet. I starten forventes prins Joachim at klare en del af arbejdsopgaverne hjemmefra. Dette skyldes den corona-situation, som verden står i, ifølge Kongehuset. 

 

 

Anbefalet til dig