Ikke mange danskere ved det: Så tit skal du skifte karklud

Af: Kasper Rud

|

31/08/2024

Nyheder
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Hvor ofte skifter du karklud derhjemme?

Lige nu læser andre også

Sådan holder du køkkenet fri for bakterier

God køkkenhygiejne er afgørende for at undgå spredning af bakterier. Især når det kommer til brugen af karklude.

Selvom det kan virke overflødigt at skifte karkluden hver dag, er det faktisk en nødvendighed for at sikre, at der ikke opstår sundhedsrisici i forbindelse med madlavning.

Det skriver Ekstra Bladet.

"Du bør skifte karkluden hver dag for at være sikker på, at der ikke sidder bakterier i karkluden, og at den er hygiejnisk forsvarlig," lyder det fra eksperter.

Dette råd er især vigtigt, hvis kluden har været brugt til at rengøre overflader, hvor der har været råt kød eller æg, da bakterier fra disse fødevarer kan forårsage alvorlige sygdomme.

Det er en god idé at have en let tilgængelig samling af rene og tørre karklude i køkkenet, så du nemt kan skifte dem dagligt. Hvis du bemærker, at kluden begynder at lugte, er det også et klart tegn på, at det er tid til en ny.

For at holde din karklud ren i længere tid og minimere bakterievækst, kan du overveje at bruge pastelfarvede fiberklude.

Disse klude tørrer hurtigt og er designet til at forhindre snavs i at sætte sig fast, hvilket gør dem mere hygiejniske end traditionelle bomuldsklude.

Bomuldsklude, selvom de er gode til at absorbere vand, har en længere tørretid, hvilket kan give bakterierne bedre vækstbetingelser.

Efter hver brug bør du skylle karkluden grundigt med sæbe og koldt vand og derefter vride den godt. Sørg for at hænge kluden til tørre et sted, hvor den kan få luft, såsom over vandhanen eller nær en radiator.

Hurtig tørring er nøglen til at holde bakterierne på afstand.

I sidste ende handler det om at være opmærksom på din karkluds tilstand og skifte den regelmæssigt for at sikre et rent og sikkert køkkenmiljø.

Anbefalet til dig